Detalii despre transformarea în zonă pietonală a bulevardului Bălcescu, între Prefectură şi poarta Crângului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Închiderea bulevardului Nicolae Bălcescu pentru maşini va fi decisă abia după ce proiectul, care este cuprins în Strategia de Dezvoltare a Municipiului până în 2027, va fi aprobat în vederea accesării unor fonduri europene. Altfel spus, traficul rutier rămâne deschis pentru multe luni de acum înainte.

O bună parte a bulevardului Nicolae Bălcescu, din municipiul Buzău, ar putea fi închisă definitiv traficului auto. Este vorba despre tronsonul dintre intersecţia cu bulevardul Nicolae Titulescu şi cea cu Bulevardul Stadionului.

Această porţiune va deveni o zonă de promenadă pentru buzoienii de toate vârstele. Totul face parte dintr-un proiect de regenerare urbană iniţiat de Primăria Buzău şi finanţat cu fonduri europene.

Viceprimarul Ionuţ Apostu şi Luminiţa Colţeanu, şef Serviciu Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Primăriei Municipiului Buzău, au oferit în cadrul şedinţei CLM de joi mai multe informaţii despre acest proiect.

”Este un proiect de perspectivă aprobat în şedinţa de Consiliului Local de luna trecută, atunci când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru un proiect de regenerare urbană şi transformarea în zonă pietonală pentru bucata din Nicolae Bălcescu de la Prefectură la poarta Crângului. Nu se pune problema închiderii bulevardului în acest moment. Vor fi ample lucrări în următorii ani pentru că vom redeschide Aleea Castanilor spre strada Democraţiei, vor fi reabilitate zonele cuprinse între strada Spiru Haret, Bulevardul Bălcescu şi Democraţiei, vor fi întocmite studii de trafic şi după aceea vom depune Agenţia de Dezvoltare acest proiect. Vom vedea dacă va primi finanţare. Dar nu se pune problema închiderii bulevardului în perioada următoare”, a spus Apostu.

Şi Luminiţa Colţeanu, şeful Serviciului de Dezvoltare şi Implementare Proiecte din cadrul Primăriei, a precizat că acel studiu de trafic ar urma să clarifice exact situaţia cu privire la decizia de închidere a bulevardului Bălcescu.

”Proiectul nu se va face mâine. El va fi inclus în următoarele proiecte de regenerare urbană.(…) Acolo se vor face studii de trafic. Oricum traficul acolo va fi fluidizat. Deci cu siguranţă dacă studiile de trafic vor releva faptul că acolo nu există posibilitatea de fluidizare acest proiect nu se va întâmpla pentru că nu va fi aprobat de autorităţile de management”, a spus Luminiţa Colţeanu.

Pe acest tronson de bulevard vor fi amenajate zone verzi, piste pentru biciclete, piaţete, locuri pentru jucătorii de şah, table, remi sau pentru sporturi în aer liber, vor fi instalate aparate de fitness şi va fi montat un sistem pentru captarea şi refolosirea apei de ploaie. De asemenea, zona de promenadă va fi continuată către Parcul Crâng, prin construcţia un pasaj subteran.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite