Cum va arăta noul bazin de înot acoperit care va atrage turiști și iarna în stațiunea Sărata Monteoru FOTO

0
Publicat:

Stațiunea Sărata Monteoru va dispune, începând chiar din acest an, de un nou punct de atracție pentru vizitatori. Este vorba despre un bazin de înot, de dimensiuni reduse, proiect inclus în strategia de relansare a stațiunii, frecventată în principal de pensionarii care au nevoie de tratament.

Bazinul va fi destinat copiilor și adulților deopotrivă. SURSA CJ Buzău
Bazinul va fi destinat copiilor și adulților deopotrivă. SURSA CJ Buzău

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Buzău, bazinul de înot acoperit va beneficia de dotări complete și va avea o capacitate maximă de 30 de persoane. În noul centru de agrement, imediat după ce va fi dat în folosință, se vor organiza și cursuri de înot pentru copii.

image

Proiectul a fost inițiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru. Investiția se estimează la valoarea de aproximativ 400.000 euro, din care Consiliul Județean Buzău va contribui cu suma de 300.000 euro, iar restul va fi asigurat de Consiliul Local al comunei Merei.

IMG 20240229 WA0001 jpg

Staţiunea Sărata Monteoru se află la 14 kilometri distanță de municipiul Buzău, în comuna Merei.  Este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice şi pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afecţiunilor ginecologice, gastrointestinale, hepato-biliare.

image

Comparată cândva cu Karlovy Vary, Sărata Monteoru este de câteva decenii o staţiune îmbătrânită, vizitată în principal de pensionarii care au nevoie de tratament. O strategie de relansare, aplicată în aceşti ani de autorităţi şi investitori privaţi, încearcă aducerea staţiunii în prim-planul turismului românesc.

Prin hotărârea de Guvern nr. 926 din 8 decembrie 2016, staţiunea Sărata Monteoru a primit statutul de „staţiune balneoclimaterică”. Până să dobândească acest statut, localitatea a trecut printr-o serie de transformări şi de modernizări, inițiate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru.

În 2015, o investiţie de peste 1 milion de euro derulată din fonduri europene propulsa staţiunea Sărata Monteoru în topul destinaţiilor de lux. Este vorba despre un centru SPA ultramodern, cu 60 de locuri de cazare.

În 2016, Sărata Monteoru s-a îmbogăţit cu o sală de sport şi cu un parc de aventură. Parcul de aventură a fost amenajat la capătul staţiunii Sărata Monteoru, chiar în mijlocul pădurii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite