Are 101 ani și continuă să fie un exemplu de voință. Gică Baciu, românul plin de viață din Mânzălești VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 101 ani, buzoianul Gică Baciu este un exemplu de voință și vitalitate pentru toți cei din jurul său. Trăiește într-un cătun pitoresc din Mânzălești, ascuns între coline acoperite de o mantie de sare, unde se bucură de o viață simplă și plină de activități.

Cu toate că în curând împlinește 101 ani, Gică nu pare să-și arate vârsta decât în buletin. El muncește cât e ziua de lungă, având mai multă putere și energie decât trei tineri la un loc, așa cum îi place să se laude, în glumă. Își petrece zilele în grădină, tăind lemne și cutreierând pădurea cu pușca pe umăr.

Cu o poftă de viață molipsitoare, bătrânelul spune că secretul său pentru a fi în formă la 101 ani este să mănânce și să bea cu măsură și să se mențină mereu activ. Cu o glumă și o zâmbet larg pe buze, Gică îl încurajează pe oricine îi cere sfatul să se bucure de fiecare zi și să fie recunoscător pentru viața pe care o are.

Într-o lume în care tinerii se plâng adesea de stres și de lipsa de timp, Gică Baciu ne arată că putem avea o viață împlinită și la o vârstă înaintată, dacă ne menținem activi și pozitivi. Este un adevărat exemplu de optimism și perseverență, care ne învață să ne bucurăm de fiecare clipă și să fim recunoscători pentru fiecare zi în care suntem sănătoși și putem face lucruri mărețe.

Un pasionat de filmări cu bătrânii zonei și poveștile lor de viață, pe care îi păstrează într-o arhivă video, a petrecut câteva ore cu Gică Baciu, cu trei zile înainte de a împlini 101 ani. „Plin de viață așa cum l-am lăsat acum 6 luni, nea Gică a mers împreună cu mine sus pe deal în grădină pentru a repara o poartă ruptă”, a scris Viorel Bănică în mesajul de prezentare a filmulețulului.

Gică Baciu împlinește 101 ani pe 4 mai SURSA Viorel Bănică
Gică Baciu împlinește 101 ani pe 4 mai SURSA Viorel Bănică

Nea` Gică, aşa cum îi spun apropiaţii, se îngrijeşte singur de gospodărie. Merge la cumpărături în sat şi chiar sapă în grădină. Anul trecut și-a ridicat un gard trainic, din sârmă, care trebuie să ţină departe animalele sălbatice.

„Toate treburile mi le fac singur, că nu are cine. Fac ce pot. Am colindat toți munții ăștia, cât să mai merg și eu! Picioarele nu prea mă mai ajută dar cu mâinile, încolo, fac treabă ca unul tânăr; cosesc, muncesc”, spune bătrânul din Mânzăleşti.

Pe 4 mai, Gheorghe Baciu va împlini 101 ani și deja se pregătește să primească oaspeți. Spune că în ziua festivă sigur îi va trece pragul fiica lui, singurul său copil, care locuieşte în oraşul Buzău. Speră ca, tot atunci, casa să i se umple de nepoţi, care acum sunt departe, unii în Bucureşti, alţii în Italia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite