Constantin Boşcodeală a ratat şansa de a deveni vicepreşedinte regional al PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Boşcodeală nu a obţinut decât 147 de voturi   FOTO: Adevărul.ro
Constantin Boşcodeală nu a obţinut decât 147 de voturi   FOTO: Adevărul.ro

Astăzi, în cadrul Congresului PSD, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, s-a clasat pe locul al treilea în lupta pentru un post de vicepreşedinte al Regiunii Sud-Est. El a fost învins de şeful PSD Vrancea, Marian Oprişan, care s-a impus, aşa cum era de aşteptat, atât în faţa preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cât şi în faţa liderului de la Buzău.

Potrivit datelor oficiale, Marian Oprişan a obţinut 295 de voturi, în timp ce Nicuşor Constantinescu a obţinut 219 voturi. Constantin Boşcodeală a primit doar 147 voturi, clasându-se pe locul al treilea.

Pe lângă funcţia de vicepreşedinte regional, Marian Oprişan o deţine şi pe cea de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

Constantin Boşcodeală poate primi însă un post în echipa de conducere a PSD. Victor Ponta, de altfel reconfirmat în funcţia de preşedinte al PSD,  a declarat că intenţionează să-i coopteze în echipa de conducere a PSD şi pe pierzătorii de astăzi.  “Toţi cei care au pierdut, vreau şi îmi doresc foarte mult să îi cooptez, într-o formă sau alta, în echipa de conducere, pentru că sunt oameni foarte valoroşi, sunt oameni care au voturi în spate, care conduc judeţe şi de care am nevoie în continuare”, a afirmat astăzi Victor Ponta.

Iată cum arată noua conducere a PSD după congresul care a avut loc acest weekend:

Preşedinte: Victor Ponta;

Preşedinte executiv: Liviu Dragnea;

Secretar general: Andrei Dolineaschi;

Preşedinte de onoare: Ion Iliescu;

Vicepreşedinţi pe locurile rezervate organizaţiei de femei: Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Rovana Plumb, Olguţa Vasilescu, Gabriela Vrînceanu- Firea;

Vicepreşedinţi regionali: Gheorghe Nichita, Marian Oprişan, Mircea Cozma, Paul Stănescu, Ion Mocioalcă, Ioan Rus, Mircea Duşa, Robert Negoiţă;

Vicepreşedinţi la nivel naţional: Nicu Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejinariu, Constantin Niţă, Dan Şova, Ion Călinoiu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite