Cine sunt polițiștii buzoieni care au eliberat un tânăr din ștreang și l-au resuscitat

0
Publicat:

Un tânăr din județul Buzău care hotărâse să își încheie socotelile cu viața trăiește datorită unui echipaj format din doi polițiști de la Secția de Poliție Rurală Ziduri. Cei doi angajați MAI au fost dați exemplu de Poliția Română, pe pagina de Facebook a instituției.

Polițiștii salvatori, lăudați de capii Poliției. SURSA Poliția Română
Polițiștii salvatori, lăudați de capii Poliției. SURSA Poliția Română

Agenții de poliție din Ziduri, Valentin și Marius, au ajuns într-un timp record la casa tânărului care voia să se spânzure și, ajutați de un localnic, au reușit să îl salveze. Incidentul a fost semnalat printr-un apel la 112, în noaptea de duminică spre luni, când o femeie a cerut disperată ajutor, spunând că și-a găsit concubinul atârnând în ștreang, în curtea locuinței.

Polițiștii Valentin și Marius, aflați de serviciu în acel moment, au realizat gravitatea situației, s-au urcat repede în autospecială și au pornit spre locul indicat de apelant. Ei au decis că cel mai bine ar fi să ia cu ei în mașină un sătean care cunoaște foarte bine zona, astfel că nu au pierdut deloc timp căutând locuința respectivă.

Odată ajunși la gospodăria de la care s-a efectuat apelul la 112, polițiștii și localnicul respectiv l-au luat pe tânărul care era la limita dintre viață și moarte. Au început imediat resuscitarea, reușind să țină victima în viață până la sosirea echipajului de la ambulanță. Tânărul care a vrut să își pună capăt zilelor a fost preluat, în cele din urmă, de echipajele medicale și dus la spitalul din Râmnicu Sărat, de unde a fost mutat apoi la Ploiești.

Pentru modul în care au acționat, cei doi polițiști de la Ziduri sunt dați exemplu, pe Facebook, de Poliția Română, care le mulțumește pentru că au salvat o viață.

“Viața, așa cum este sau, de cele mai multe ori, cum ne-o facem, ne aduce în situații limită. Decizia luată de un bărbat din Buzău l-a condus în punctul în care a decis să sară pragul, cel între viață și moarte. Dar există și polițiști precum Valentin și Marius, care s-au deplasat rapid la domiciliul bărbatului, ajutați de un localnic ce știa foarte bine configurația satului și l-au salvat. Manevrele de resuscitare l-au menținut în viață, până la sosirea cadrelor medicale, care l-au transportat la spital. Viața merită trăită, indiferent de greutăți! Vă mulțumim frumos pentru implicare, polițiști ai Secției de Poliție Rurale Ziduri, județul Buzău. Datorită vouă, un om are o a doua șansă la viață!”, a scris Poliția Română pe Facebook.

Cei doi polițiști de la Ziduri sunt absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina. Valentin a absolvit școala în noiembrie 2018, iar Marius în toamna lui 2022. Unul dintre ei a urmat cursuri de prim-ajutor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite