Cimitir lăsat fără gard într-o noapte de sărbătoare. Hoțul era din județul vecin

0
Publicat:

Nici măcar frica de Dumnezeu nu l-a împiedicat pe un bărbat din Ialomița să pună gând rău gardului din sârmă care împrejmuiește un cimitir dintr-o localitate buzoiană. Hoțul a tăiat cu o foarfecă plasa, bucată cu bucată, după care s-a făcut nevăzut.

Plasa din jurul cimitirului a dispărut în câteva minute. SURSA Arhivă
Plasa din jurul cimitirului a dispărut în câteva minute. SURSA Arhivă

Furtul produs lăcașului de cult de pe raza comunei Gherăseni a fost sesizat chiar în ziua de Sfânta Maria. Preotul localității a fost cel care a sunat imediat la Poliție când a văzut că plasa din care era format gardul de protecție al cimitirului a dispărut.

„Fapta a fost sesizată în ziua de 8 septembrie, de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din localitatea Gherăseni”, transmite Inspectoratul Județean de Poliție Buzău.

Polițiștii din comună au demarat la scurt timp cercetări și au descoperit că autorul ispravei este un bărbat de 54 de ani, din județul Ialomița. În toiul nopții, acesta a mers la cimitirul din Gherăseni și, fără pic de teamă, a furat tot gardul, folosind o foarfecă pentru tăierea plasei.

Peste 20 de bucăți de plasă au fost tăiate, rând pe rând, în mai puțin de un sfert de oră. În cursul zilei de joi, 15 septembrie, polițiștii au descins la locuința ialomițeanului, unde au găsit plasa furată.

„În urma percheziției au fost ridicate bucățile de plasă, cât și unelte pentru tăierea acesteia. Prejudiciul, estimat de persoana vătămată la suma de 2.000 de lei, a fost recuperat valoric în totalitate”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Plasa a reintrat în posesia preotului din Gherăseni, care trebuie acum să se ocupe de refacerea împrejmuirii cu ajutorul unor enoriași. 

Infractorul din județul Ialomița a fost reținut pentru 24 de ore de oamenii legii. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite