Au fost prinşi tâlharii care au terorizat un cuplu de bătrâni din judeţul Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

O săptămână a durat ancheta poliţiştilor şi procurorilor buzoieni în cazul tâlhăriei din satul Călţuna, judeţul Buzău, până la prinderea autorilor. Doi bătrâni, soţ şi soţie, s-au trezit în casă, noaptea, cu doi indivizi mascaţi care le-au furat banii puşi deoparte şi l-au lovit pe bătrân.

Hoţii au pregătit din timp lovitura, pentru că toate camerele de supraveghere din comună au fost mutate. 

Locuinţa bătrânilor era, de asemenea, supravegheată video, dar hoţii au tăiat cablurile camerelor. 

Cei doi bătrâni, în vârstă de 84 şi 89 de ani, locuiesc în localitatea Călţuna din judeţul Buzău. 

Povestea de groază a avut loc pe 29 iunie, noaptea, aproape de ora 3.00. Bărbatul a ieşit din casă cu gândul să meargă la toaletă. 

A văzut lumina aprinsă într-o cameră, iar când a intrat a găsit dezordine în întreaga încăpere. 

Imediat a luat portofelul cu bani şi i-a ascuns în sân. Hoţii au văzut unde a ascuns bărbatul portofelul şi au intrat peste el şi în casă. L-au pus la pământ şi l-au ameninţat, chiar sub ochii soţiei.

„Au venit noaptea peste noi, ei au umblat mult după bani. Ne-au răscolit peste tot iar la un moment dat l-au atins pe soţ cu palma. A venit plin de sânge. I-au bagat mâna în sân şi i-au luat portofelul cu bani”, spune Sultana Moise, victimă. 

Se pare că lovitura a fost pregătită din timp. Locuinţa celor doi bătrâni este supravegheată video, dar hoţii au tăiat cablurile camerelor. 

Aceştia au urcat pe stâpii de electricitate din comună, acolo unde erau camere de supraveghere, şi le-au îndreptat cu obiectivul în jos. Una din camere a surprins momentul în care un tânar mascat coboară de pe stâlp.

Cei doi hoţi au fost găsiţi de poliţişti. Este vorba despre un tânăr de 25 de ani, din Mihăileşti, şi un bărbat din Buzău, de 33 de ani, ambii recidivişti tot în urma unor furturi şi agresiuni. 

Cei doi s-au ales cu dosar penal pentru tâlhărie calificată, suspecţii urmând să ajungă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele.

Locuinţa celor doi bătrâni a mai fost călcată de hoţi în urmă cu doi ani. Şi atunci cei doi bătrâni s-au trezit cu mai mulţi indivizi în casă. După acest eveniment, locuinţa a fost conectată la un sistem video de supraveghere, însă asta nu i-a împiedicat pe hoţi să intre peste cei doi.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite