Centru pentru găzduirea şi consilierea victimelor violenţei domestice, la Râmnicu Sărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Vintilescu, director DGASPC Buzău
Adrian Vintilescu, director DGASPC Buzău

Municipiul Râmnicu Sărat va avea de anul viitor un centru pentru recuperarea victimelor violenţei în familie, cu o capacitate de 12 locuri. În cadrul acestui centru, care va fi amenajat cu bani norvegieni, va fi asigurată găzduirea victimelor violenţei domestice, precum şi acordarea serviciilor de consiliere specifice.

Vineri, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a lansat oficial, prin intermediul unui seminar, un amplu proiect destinat ajutorării victimelor violenţei în familie.

Proiectul este finanţat aproape în întregime de guvernul norvegian. 

”Valoarea totală a proiectului este de 340.000 de euro, din care grant norvegian 85% şi co-finanţare naţională în proporţie de 15%. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea serviciilor sociale existente la nivel judeţean pentru asigurarea intervenţiei specializate în cazurile de manifestare a fenomenului violenţei în familie”, a declarat Adrian Vintilescu, director DGASPC Buzău.

Beneficiarii direcţi sunt femei, copii, mame cu copii, victime ale violenţei domestice.

Centrul va funcţiona în municipiul Rm. Sărat dar va deservi întreg judeţul Buzău. Acesta va avea o capacitate de 12 locuri şi va fi deschis în primăvara anului viitor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite