Cea mai nouă Unitate de Primiri Urgențe din țară, gata de inaugurare. A fost vizitată mai întâi de premierul Marcel Ciolacu

0
Publicat:

Noua clădire a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Buzău, investiție derulată cu bani europeni de Consiliul Județean, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, este gata. Noua unitate va fi inaugurată pe 29 mai 2024.

UPU Buzău este dotat cu echipament performant FOTO I.B.
UPU Buzău este dotat cu echipament performant FOTO I.B.

Anunțul privind data inaugurării a fost făcut miercuri, 8 mai 2024, de autoritățile locale, cu ocazia vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu la Buzăul natal. Premierul a declarat că la deschidere va fi prezent, cel mai probabil, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Noua Unitate de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău a fost construită de la zero, cu bani europeni. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 2022. Lucrările au început rapid, însă pe parcurs au apărut mai multe probleme, astfel că nu s-a putut respecta termenul de finalizare.

Inaugurarea unității a fost amânată de mai multe ori, deși construcția era finalizată, iar echipamentele fuseseră fixate și pregătite pentru a fi utilizate în gestionarea urgențelor medicale.

Lucrările la noua Unitate de Primiriri Urgențe au fost încheiate la 31 decembrie 2023. Cu toate acestea, extensia spitalului județean nu a putut fi dată imediat în folosință.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Buzău, cofinanțatorul proiectului, a transmis că, deși este finalizată sută la sută construcția clădirii, au fost achiziționate aparatura și mobilierul, au fost chiar și montate, a fost nevoită să tot amâne deschiderea până după obținerea tuturor avizelor necesare funcționării secției în noul corp de clădire.

Începute în 2022, potrivit contractului semnat cu constructorul, inaugurarea noului sediu UPU Buzău ar fi trebuit să aibă loc pe data de 31 decembrie 2023, odată cu finalizarea lucrărilor.

Unitatea de Primiriri Urgențe Buzău va avea o suprafață de peste 1.100 de metri pătrați, iar în afara clădirii, care are subsol și parter, a fost amenajată şi o parcare.

Compartimentarea spațiului a ținut cont de standardele din domeniu, iar dotările presupun, pe lângă aparatură medicală de ultimă generație, și un sistem modern de climatizare, încălzire, ventilație, aer condiționat, precum și o instalație modernă pentru asigurarea securității la incendiu.

UPU Buzău FOTO I.B.
UPU Buzău FOTO I.B.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Buzău, noul spațiu va asigura o mai mare libertate de mișcarea, eliminând aglomerația din actuala Unitate de Primire Urgențe.

Prezent la Buzău, Marcel Ciolacu a precizat că, împreună cu autoritățile buzoiene și ministrul Rafila, va căuta soluții pentru a rezolvarea deficitului de medici pe care îl are spitalul.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite