Șase copii au venit pe lume în ziua de Paște, la Maternitatea Buzău. La spital a fost activitate intensă

0
Publicat:

De Paștele lui 2024, la Maternitatea Buzău au avut loc șase nașteri. Trei fetițe și trei băieți au fost aduși pe lume în ziua sfântă a Învierii Domnului Iisus Hristos.

Bebelușii sunt sănătoși. SURSA Arhivă
Bebelușii sunt sănătoși. SURSA Arhivă

„Trei nașteri au fost spontane, iar trei, prin cezariană. Toți cei șase nou-născuți sunt la termen, cel mai mic cu greutatea 2.550 grame, cel mai mare, de 5.270 grame, cu o adaptare bună la viața extrauterină”, transmit reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău.

În prima zi de Paște, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au avut nevoie de ingrijiri medicale un număr de 205 persoane. A doua zi, numărul prezentărilor a crescut, astfel că s-au înregistrat 248 de persoane.

„Cazuistica a fost relativ asemănătoare cu cea de anul trecut. Au fost indigestii, pe fondul consumului produselor specifice Sărbătorilor Pascale, infecții respiratorii, s-au prezentat și persoane aflate in stare de ebrietate, pe fondul consumului excesiv de alcool”, transmite Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalulului Județean de Urgență Buzău.

De asemenea, potrivit reprezentanților spitalului, în această perioadă au fost înregistrate și accidente rutiere, soldate cu victime.

Un accident rutier soldat cu rănirea a trei minori şi a unei femei a avut loc în a doua zi de Paște, pe DN2 E85, la Poşta Câlnău. Toate cele patru victime au ajuns la spital.

Potrivit Poliției, a fost o coliziune între cinci autoturisme ce se deplasau pe direcţia Vrancea către Buzău, la volanul cărora se aflau trei şoferi bucureşteni, unul de 49 de ani şi doi de 39 de ani, un conducător auto din Constanţa, de 25 de ani, şi o şoferiţă din Vrancea, de 33 de ani.

Patru pasageri din maşina şoferiţei, trei minori cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani şi o femeie de 40 de ani, toţi din județul Vrancea, au fost răniți.

Victimele au fost preluate de ambulanţă şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii au deschis un dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite