Birocrația amână deschiderea celei mai moderne Unități de Primiri Urgență din regiune VIDEO

0
Publicat:

Inaugurarea noului sediu al Unității de Primiri Urgență (UPU) a Spitalului Județean Buzău a fost, din nou, amânată. Asta, deși construcția este finalizată, iar echipamentele sunt fixate, gata pentru a fi utilizate în gestionarea urgențelor medicale.

Lucrările la noua Unitate de Primiriri Urgențe au fost încheiate la 31 decembrie 2023. Cu toate acestea, extensia spitalului județean nu poate fi încă dată în folosință.

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Buzău, cofinanțatorul proiectului, informează că deși este finalizată sută la sută construcția clădirii, au fost achiziționate deja aparatura și mobilierul, au fost montate, amână deschiderea până după obținerea tuturor avizelor necesare funcționării secției în noul corp de clădire.

Începute în 2022, potrivit contractului semnat cu constructorul, inaugurarea noului sediu UPU Buzău ar fi trebuit să aibă loc pe data de 31 decembrie 2023, odată cu finalizarea lucrărilor. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Nagu, a explicat că termenul s-a prelungit din motive obiective.

„Începem procedurile ca să luăm toate autorizațiile, aprobări de la ISU, că să nu se întâmple absolut nimic. Vreau să asigur cetățenii și viitorii beneficiari că în această primăvară ea va fi pusă în funcțiune. Cu siguranță nu mai târziu de luna iulie, dar eu zic că în luna mai 2024”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Clădirea este gata de inaugurare. FOTO I. Bunilă
Clădirea este gata de inaugurare. FOTO I. Bunilă

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a presupus construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil, suprafaţa totală fiind extinsă la peste 1.000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1.000 de metri pătraţi, la subsol, unde a fost amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

Valoarea totală a investiției depășește 25 de milioane lei, bani europeni dar, mai mult de jumătate, fonduri din bugetul județului Buzău. După inaugurare, va fi cea mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din această parte a țării, spune constructorul.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite