Camionetă cu moloz, confiscată de Garda de Mediu înainte să descarce deşeurile la marginea Buzăului FOTO

0
0
Sursa: Garda de Mediu Buzău
Sursa: Garda de Mediu Buzău

Comisarii Gărzii de Mediu au confiscat, joi, o camionetă plină cu saci în care erau deşeuri inerte amestecate, rezultate din lucrări de construcţii. Maşina care aparţine unei persoane fizice din Buzău a fost oprită în trafic de către reprenzentanţi ai Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău.

Echipa de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu Buzău, în urma verificărilor efectuate, au dispus sancţionarea contravenţională a făptuitorului cu amendă contravenţională în valoare de 30.000 lei şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare de confiscare a mijlocului de transport. 

Măsura a fost luată în conformitate cu prevederile legislaţiei specifice privind regimul deşeurilor, cât şi transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României – Legea 211/2011 şi HG 1061/2008, 

”Deşeurile au fost predate unui operator autorizat în vederea eliminării sau valorificării acestora. Acţiunile vor continua atât pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, cât şi în judeţ”, a declarat Carmen Ichim, comisar şef Garda de Mediu Buzău.

Acţiunea a fost desfăsurată în baza Protocolului de colaborare şi a Planului comun de acţiune, încheiat între Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Buzău, Primăria Municipiului Buzău, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Poliţia Locală a Municipiului Buzău.

Prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul protecţiei mediului constituie o preocupare majoră a statului român având în vedere faptul că acest fenomen devine din ce în ce mai complex, cu implicaţii deosebite asupra mediului înconjurător, ecosistemelor şi sănătăţii populaţiei.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Operaţiune pentru salvarea unei tinere răpite de soţul agresiv. Erau despărţiţi de două luni

Un tânăr din Buzău a fost reţinut pentru pornografie infantilă. Victima, o copilă cunoscută pe Facebook

 

Hoţii au pus ochii pe foişoarele de pe cea mai spectaculoasă şosea din Buzău

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite