Bucata de trotuar ocolită doi ani de modernizare fiindcă era în proprietate privată

0
Publicat:

O porțiune de trotuar din centrul orașului Buzău a rămas timp de doi ani neatinsă de muncitorii care au modernizat străzile. Lucrările au ocolit suprafața despre care s-a aflat între timp că este în proprietatea unei persoane fizice. Acesta a propus vânzarea către municipalitate a terenului din centru, la prețul pieței. Rezolvarea litigiului s-a produs abia după doi ani de negocieri.

Bucata de trotuar se află pe strada Ostrovului. SURSA Iulian Bunilă
Bucata de trotuar se află pe strada Ostrovului. SURSA Iulian Bunilă

În urmă cu aproximativ doi ani, când a fost reabilitată strada Ostrovului și reamenajată parcarea Bisericii „Sfinții Îngeri”, o bucată de trotuar a rămas neacoperită cu pavele, așa cum prevede proiectul de modernizare a centrului orașului.

Motivul pentru care muncitorii de urbanism nu au intervenit și pe această bucată de teren de câțiva metri pătrați este unul incredibil. Autoritățile locale au aflat după ce s-au apucat de treabă că nu au voie să intervină în acel perimetru, întrucât este proprietatea privată a unui brăilean și nu au acordul acestuia.

Proprietarul a refuzat oferta inițială a municipalității

De-a lungul timpului, au avut loc mai multe discuții între administrația orașului și proprietar, dar nu s-a ajuns la nicio înțelegere între cele două părți. Astfel, bucata de teren a rămas neamenajată. La primele negocieri, proprietarul a refuzat oferta municipalității. Oferta inițială, de 60 euro pe metru pătrat, a fost respinsă pe motiv că era mult sub prețul pieței.

Recent, cele două părți au ajuns la un acord, iar suma pe care brăileanul o va primi este de 260.000 lei, respectiv 220 euro pe metru pătrat, bani ce îi vor fi acordați din bugetul local. Suma poate fi plătită în maximum două rate, conform înțelegerii. Terenul cumpărat va fi înregistrat ca bun aparținând domeniului public al municipiului Buzău. Astfel, segmentul de trotuar poate fi reabilitat și amenajat.

Suprafața de teren a ajuns în proprietate privată în urma unei sentințe judecătorești. Aceasta a fost cumpărată în urmă cu mai mulți ani de către brăilean, odată cu spațiul comercial din imediata vecinătate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite