Târg de Crăciun și ghirlande luminoase pe străzile Buzăului, ca-n anii dinaintea crizei energiei

0
0

Administrația municipiului Buzău începe pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă. Consiliul Local Municipal a aprobat deja regulamentul de funcționare a ”Târgului de Crăciun” care, în acest an, va fi organizat în Parcul Crâng.

Amplasamentul târgului se mută din centru, în Parcul Crâng. SURSA Arhivă
Amplasamentul târgului se mută din centru, în Parcul Crâng. SURSA Arhivă

Suprafața stabilită pentru Târgul de Crăciun va fi împărțită în patru zone: pentru spectacole, pentru amplasarea a maximum 30 de căsuțe din lemn pentru comercianți, pentru rulote și pentru piesele de distracție și agrement.

În perimetrul Târgului de Crăciun din Parcul Crâng va fi amenajat și Orășelul Copiilor, cu tot ceea ce-i atrage pe prichindei: căsuța lui Moș Crăciun, vata de zahăr, caruselele, roata, cabina foto cu tematică de Sărbători. De asemenea, la Obelisc va fi amplasat și bradul de Crăciun.

Dacă în anii trecuți, Buzăul avea câte doi brazi de Crăciun, anul acesta, cel de la Palatul Comunal va lipsi, din cauza lucrărilor de modernizare din Piața Dacia. Reprezentanții Primărei Buzău au primit deja oferte pentru donarea unor exemplare semețe de brad, pinii nefiind eligibili.

De asemenea, instalarea ornamentelor ce vor împodobi municipiul Buzău de sărbători va începe de săptămâna viitoare. Primăria Buzău a semnat deja contractul cu firma care a câștigat licitația și care se va ocupa de tot ce înseamnă împodobirea orașului.

La licitație s-au înscris două firme, iar câștigătoare a fost desemnată aceeași societate care s-a ocupat de iluminatul festiv și anul trecut, respectiv Energo Install.

Reprezentanții Primăriei municipiului Buzău dau asigurări că, în oraș nu vor fi mai puține luminițe, în ciuda crizei energiei care a în țară a generat deja tăieri în bugetele alocate organizării de târguri de iarnă. La Buzău a fost decisă doar măsura de a fi utilizate la împodobirea străzilor și clădirilor emblematice exclusiv becuri led, cu un consum mai mic.

Ghirlandele luminoase se vor aprinde pe data de 1 decembrie 2022, când principalele zone ale orașului vor fi scăldate în luminițe multicolore. Instalațiile vor înfrumuseța străzile Buzăului de Crăciun și Anul Nou.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite