Pățania unui șofer care a aruncat gunoiul pe marginea drumului. Ce a primit la domiciliu împreună cu o amendă VIDEO

0
Publicat:

Un individ care a oprit cu mașina la o margine de sat pentru a arunca un sac plin cu gunoi a primit o lecție pe care nu o va uita prea curând. Pe lângă amenda primită după ce a fost identificat cu ajutorul unor camere de supraveghere, contravenientul s-a trezit și cu sacul de gunoi la poartă.

La Vernești, sacii de gunoi sunt returnați făptașilor. SURSA Mădălina Enache
La Vernești, sacii de gunoi sunt returnați făptașilor. SURSA Mădălina Enache

Încurajat de temperatura primăvăratică, cetățeanul respectiv, din municipiul Buzău, s-a gândit să adune gunoiul din curte, deșeuri menajere și resturi vegetale, și să scape de ele cât mai repede. Le-a pus în autoturism și le-a transportat până în Vernești, comună vecină orașului reședință de județ, unde, crezând că nu îl vede nimeni, a aruncat sacii cu gunoi.

Nu a bănuit însă că în zonă sunt camere de supraveghere. Pe baza imaginilor surprinse de acestea, autoritățile locale din Vernești au identificat persoana care a abandonat deșeurile și au luat măsuri. A fost sesizată Poliția care i-au aplicat iresponsabilului o amendă în valoare de 2.500 lei. În plus, i-au fost înapoiate buzoianului resturile ce proveneau din curtea sa.

Autoritățile din comuna Vernești au luat gunoiul și i l-au returnat buzoianului. În momentul în care s-a văzut cu gunoiul la poartă, cetățeanul a ținut să explice că a recurs la gest din cauza operatorului de salubritate din municipiu, pentru că nu a ridicat la timp deșeurile.

Au fost multe astfel de cazuri în Vernești, spun autoritățile. Un sătean care a aruncat pe domeniul public cadavre de animale a fost amendat, urmând să fie anunțate și alte autorități, inclusiv cele cu rol de protecție a mediului.

Autoritățile din Vernești spun că, în ultima vreme, comuna a devenit groapa de gunoi a unor persoane certate cu bunul simț. Și, din păcate, nu sunt deloc puține. Pe terenurile din comună, la marginea șoselelor sau pe câmpurile din apropiere, periodic sunt aruncate diverse deșeuri provenite din gospodării.

„Am identificat persoanele iresponsabile care au aruncat gunoaie/cadavre de animale, iar acestia și-au primit gunoaiele înapoi, împreună cu o plângere la poliție și o amendă pe măsură! Vă reamintim ca sunt camere de supraveghere prin toată comuna și se vor suplimenta acestea, astfel încât să ne civilizăm, să ne respectăm și să plătim atunci când legea este încălcată”, a scris pe Facebook Mădălina Enache, viceprimarul comunei Vernești.

Administrația locală face demersuri pentru achiziționarea de camere de supraveghere care să poată citi inclusiv numărul de înmatriculare al mașinii cu care circulă cei care abandonează gunoiul pe domeniul public.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite