Belgienii vor finanţa pentru încă trei ani Fundaţia „Crucea Alb-Galbenă”, serviciul de îngrijiri medico-sociale la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a Guvernului Flandrei de Est, din Belgia, s-a aflat, timp de două zile, într-o vizită la Buzău. Oaspeţii belgieni au promis că vor sprijini activitatea Fundaţiei „Crucea Alb Galbenă” pentru încă trei ani, cu condiţia ca, după această perioadă, fundaţia să fie sprijinită financiar de Consiliul Judeţean.


Ieri, Eddy Couckuyt, membru al Guvernului Flandrei de Est, şi reprezentanţi ai Crucii Alb-Galbene din România şi Belgia s-au întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Buzău,  Cristi Bâgiu. 

S-a convenit ca fundaţia buzoiană să fie finanţată pentru încă trei ani de Guvernul Flandrei de Est, cu o condiţie însă: după această perioadă, autorităţile locale trebuie să preia şi să dezvolte astfel de servicii şi pe mai departe. „Trebuie sa semnăm un protocol de colaborare şi sperăm ca în trei ani, situaţia noastră financiară va fi mai bună şi ne vom putea implica în mod corespunzător”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Cristi Bâgiu.

Parteneriatul româno-belgian datează din 1990, când reprezentanţi ai administraţiei regionale a Flandrei de Est au venit în judeţul Buzău cu ajutoare umanitare. Începând cu anul 1995, Spitalul Judeţean Buzău a încheiat mai multe protocoale de colaborare cu autorităţile Flandrei de Est, iar în anul 2003, a fost înfiinţată la Buzău „Crucea Alb-Galbenă”, primul serviciu de îngrijiri medico-sociale la domiciliu.
Ajutorul oferit de-a lungul timpului de partenerii belgieni Spitalului Judeţean şi Crucii Alb-Galbene din Buzău este de trei milioane de euro.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite