Poliţist buzoian, trimis după gratii pentru că lua şpagă de la şoferii prinşi băuţi la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul buzoian este cercetat pentru luare de mită                                                             FOTO: Arhivă
Poliţistul buzoian este cercetat pentru luare de mită                                                             FOTO: Arhivă

Procurorii buzoieni au declanşat urmărirea penală împotriva unui poliţist din cadrul unei secţii rurale a IPJ Buzău, învinuit pentru fapte de corupţie. Bărbatul, care şi-a dat demisia din Poliţie, a fost reţinut pentru 24 de ore.


Poliţistul este cercetat pentru că ar fi primit bani de la persoane cercetate penal, cu promisiunea că ar putea influenţa organele de anchetă să adopte soluţii de netrimitere în judecată.

Conform probatoriului administrat până la acest moment de către procurori, „clienţii” poliţistului erau şoferii cercetaţi penal pentru că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice, ale căror dosare ajungeau la acesta pentru a fi instrumentate.  Procurorii buzoieni spun că poliţistul a luat legătura cu unii dintre ei şi le-a pretins sume de bani, cu promisiunea că va influenţa organele de anchetă pentru a da soluţia de netrimitere în judecată, bani pe care ulterior i-a şi primit.

Cazul său a ajuns în atenţia anchetatorilor în urma unui denunţ. Procurorii au strâns suficiente probe pentru a declanşa urmărirea penală împotriva sa, luând totodată şi măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite