Armata Română, în misiune de deszăpezire pe drumul european DN2 E85, alături de pompieri și jandarmi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militari ai Ministerului de Interne și din subordinea Ministerului Apărării acționează sâmbătă dimineață, 28 ianuarie, pe drumul european E85, între Buzău și Râmnicu Sărat. Aici, zeci de mașini au rămas blocate.

Din cauza nămeților care s-au strâns pe șosea în punctul numit Crucea Comisoaiei, mai multe vehicule au rămas înțepenite încă de vineri seară, iar acestea au generat în urma lor un blocaj cu câteva zeci de mașini.

Autoritățile județene au decis închiderea completă a circulației pe artera europeană, pe tot tronsonul din Buzău, de la limita administrativă cu Ialomița, până la granița cu Vrancea, pentru a permite salvatorilor și utilajelor de deszăpezire să intervină.

Sâmbătă dimineață, 28 ianuarie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a dispus trimiterea unui număr mare de militari de la Armată, Jandarmi și Pompieri, pentru a interveni cu utilaje, dar și cu lopețile, pentru a scoate mașinile din zăpezi.

Peste 50 de cadre militare de la Divizia 2 Infanferie „Getica” intervin la deszăpezire, cu lopețile și vehicule puternice, alături de 70 de pompieri și 52 de jandarmi din Buzău.

„Am început să scoatem primele mașini, de pe sensul Râmnicu Sărat – Buzău. Acționăm în zona Comisoaia cu toată resursa disponibilă, inclusiv sprijin de la Divizia 2 Infanferie Getica”, a transmis prefectul Buzăului, Daniel Țiclea.

Jandarmii buzoieni le-au distribuit ceai cald și apă persoanelor blocate în zăpezi. „Se intervine alături de colegii de la gruparea de jandarmi mobilă Ploiești, ISU și armata in zona Crucea Comisoaiei”, transmite IJJ Buzău.

Forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău intervin cu tehnica din dotare, respectiv două autospeciale pentru victime multiple, o șenilată, două autocamioane, un microbuz și o autospecială pirotehnică.

„În acest moment se intervine în punctul Oreavu pe DN2 E85 cu circa 70 pompieri pentru recunoașterea în zona și deblocarea eventualelor persoane rămase înzăpezite”, transmite ISU Buzău.

De asemenea, pe lângă personalul și tehnica dislocate în prima fază, la ordinul IGSU, de la unitatea de la Ciolpani spre Buzău sunt 14 subofițeri cu trei mijloace.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri