Zona din Capitală unde circulația autovehiculelor de peste 3,5 tone este strict interzisă! Șofer amendat cu 9.000 de lei

0
Publicat:

După mai bine de o lună de când a intrat în vigoare măsura conform căreia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone le este strict interzis să circule într-un anumit perimetru al Bucureștiului, polițiștii rutieri au trecut la dat amenzi. Valoarea totală a sancțiunilor s-a ridicat la aproximativ 35.000 de lei.

Razie a poliției rutiere în Capitală FOTO Adevărul
Razie a poliției rutiere în Capitală FOTO Adevărul

Începând cu data de 28 martie a acestui an, circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone a fost restricționată, în Piața Unirii. Zona a fost semnalizată cu indicatoare de interzicere cu semnificațiile: „accesul interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone cu adiționalul – cu excepția mijloacelor de transport public, STB” și „traseu de urmat pentru autovehiculele având masa mai mare de 3,5 tone”.

Indicator rutier
Indicator rutier

Chiar și după mai bine de o lună, șoferii unor astfel de autovehicule nu par să dea atenție indicatoarelor. Așa se face că polițiștii de la Brigada Rutieră au aplicat zeci de amenzi.

Neatenție și alte nereguli

Un conducător auto, în vârstă de 35 ani, a circulat cu un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o remorcă, destinate transportului public de mărfuri, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În urma controlului efectuat de către inspectorii din cadrul ISCTR, s-a constatat că acesta nu este angajat cu contract individual de muncă la societatea de transport. În acest context, societatea comercială în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 9000 de lei.

În același timp a fost dispusă și masura tehnico-administrativă de suspendare a copiei conforme a licenței de transport, pentru o perioadă de 30 de zile.

Șofer sancționat FOTO Adevărul
Șofer sancționat FOTO Adevărul

Un alt șofer, în vârstă de 38 de ani, a condus un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară cu masa totală maximă autorizată de 4.990kg și o remorcă ce avea masa totală maximă autorizată de 3.500kg.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii rutieri, s-a constatat că acesta nu a utilizat diagrama tahograf pentru înregistrarea perioadelor de conducere, a perioadelor de pauze si a perioadelor de odihnă.

De asemenea, nu a prezentat la control diagramele aferente ultimelor 28 de zile de conducere. Totodată, s-a constatat lipsa unor elemente de caroserie: oblonul spate lipsă, obloanele laterale nefixate corespunzător, iar anvelopa stânga spate, uzată excesiv.

Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 4.580 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare al vehiculului până la remedierea deficiențelor constatate.

Zona interzisă

Conform planului de reglementare aprobat, care a primit aviz din partea Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și a Brigăzii Rutiere la începutul acestui an, mașinile ce depășesc greutatea de 3,5 tone, cu tot cu încărcătură nu mai au acces în centrul Capitalei, în perimetrul delimitat de următoarele artere: Bd. Mircea Vodă – Str. Sfânta Vineri – Calea Moșilor – Str. Colței – Str. Doamnei – Calea Victoriei – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Bd. Regina Maria – Str. 11 Iunie – Bd. Mărășești.

Exceptate de la această restricție sunt mijloacele de transport public aparținând STB, precum și autospecialele de intervenție în situații de urgență.

Măsura vizează protejarea Planșeului Unirii, încadrat, conform celei mai recente expertize tehnice, în starea tehnică IV – nesatisfăcător, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Bilanțul sancțiunilor

Total sancțiuni aplicate = 47

Nerespectarea indicatorului pentru limita tonajului de 3,5t = 4

Lipsa RCA = 1

Defecțiuni tehnice = 37

Alte sancțiuni OUG 195/2002 = 7

Sancțiuni aplicate de către ISCTR=1

Permise de conducere reținute pentru defecțiuni periculoase la mecanismul de direcție=1

Certificate de înmatriculare reținute= 11

Plăcuțe reținute = 1 set

Total valoare sancțiuni = 34.530 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite