Zece bucureşteni au fost concediaţi în fiecare oră din ultimul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit statisticilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, în fiecare zi din 2010 au fost desfăcute 240 de contracte de muncă în firmele private, adică 10 bucureşteni au fost concediaţi în fiecare oră din ultimul an.

Astfel, în 2010, au încetat 350.000 de contracte de muncă şi au fost încheiate doar 271.000 de contracte noi, diferenţa fiind de 78.500, potrivit B365.

"Din ce am observat noi, majoritatea celor care au ieşit din sistem provin din construcţii, transporturi, confecţii, comerţ, dar şi servicii", a declarat Marilena Balabuti, şefa biroului legislaţie din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti.

Constantin Bujor, inspectorul şef al ITM Bucureşti, a precizat că este posibil ca, până la sfârşitul anului, firmele private din Capitală să mai facă şi alte disponibilizări, însă nu la fel de multe ca până acum.

Şi reprezentanţii mediului de afaceri din Capitală sunt de părere că trendul descendent al pieţei muncii nu îşi va reveni nici în următoarele trei sau patru luni, deoarece nu sunt lansate programe coerente de stimulare a întreprinzătorilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite