UPDATE Zahărul de milioane de euro. Decizia procurorilor DIICOT: timp de o lună, Măgureanu nu are voie să părăsească ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorului PSD de Giurgiu Cezar Mircea Măgureanu, pus sub urmărire penală în urmă cu trei zile, a primit astăzi, după ce i s-au prezentat învinuirile, interdicţia de a părăsi ţara pentru o lună.

UPDATE 16.25 Senatorul PSD Cezar Măgureanu a spus, la ieşirea din sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), unde a stat peste o oră, că nu a dat o declaraţie în faţa procurorilor şi că va reveni în acest sens "săptămâna viitoare".

Întrebat cum comentează acuzaţiile care i se aduc, precum şi arestarea ginerelui său, Măgureanu a răspuns: "Este treaba ginerelui meu ce face". Senatorul a adăugat că nu îi este teamă de nimic, pentru că el nu are nicio legătură cu acuzaţiile din dosarul de evaziune fiscală.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus pe 23 iulie 2012, începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Cezar Mircea Măgureanu, senator în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunii de sprijinire a unui grup infracţional organizat. Astăzi, învinuitului i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea.

"Joi, raportat la materialul probator administrat în cauză până la această dată, faţă de senatorul Măgureanu s-a instituit măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile", se precizează într-un comunicat DIICOT.

Senatorul PSD Cezar Măgureanu a fost pus sub acuzare într-un dosar fără precedent privind fraudarea statului român cu 40 de milioane de euro anual, începând din 2010.

În acest dosar, ginerele parlamentarului, Adrian Sorin Găzdac, a fost arestat preventiv, alături de Octavian Grecu, cu noscut în lumea interlopă drep "Butoane".

În caz, până acum, au fost arestate 39 de persoane, din cele o sută cercetate.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis astăzi arestarea preventivă a lui Octavian Grecu, zis "Butoane", ginerele senatorului Măgureanu, Sorin Găzdac, Nicole Saikaly şi alte 17 persoane anchetate în cel mai mare dosar de evaziune fiscală din ultimii ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite