UPDATE: Şedinţă cu scântei şi cu poliţie la Primăria Sectorului 1 unde se discută problema gunoiului din Bucureşti. Ce au decis participanţii la întâlnire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand, a convocat o şedinţă pe tema deşeurilor din Sectorul 1 Photos /George Călin
Clotilde Armand, a convocat o şedinţă pe tema deşeurilor din Sectorul 1 Photos /George Călin

Scandal la şedinţa care are loc, miercuri, la Primăria Sectorului 1. Doi consilieri PSD au sunat la 112 să anunţe că nu sunt primiţi la şedinţa ţinută la sediul Primăriei Sectorului 1. La întâlnire participă şi primarul general al Capitalei, dar şi ministrul Mediului, iar reprezentanţii Primăriei Sector 1 au precizat că şedinţa nu este una publică.

UPDATE: Prefectul Capitalei anunţă că e avută în vedere modificarea legislaţiei privind depozitarea deşeurilor / Ministrul Mediului: Bucureştiul are posibilitatea accesării fondurilor europene

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că este avută în vedere, împreună cu Guvernul, modificarea legislaţiei privind depozitarea deşeurilor astfel încât să fie permisă depozitarea acestora şi în altă parte, decât pe raza a unităţii administrativ teritoriale, cum ar fi în judeţele limitrofe. El a adăugat ca va trebui să existe şi o nouă groapă de gunoi, fiind „un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani”. Ministrul Mediului Tanczos Barna a precizat că a discutat marţi cu ministrul Cristian Ghinea despre management al deşeurilor la nivel naţional, cât şi în Capitală şi a adăugat că Bucureştiul are posibilitatea accesării fondurilor europene „în cazul în care are ADI înfiinţat, în cazul în care are strategia aprobată şi în cazul în care depune aceste proiecte de finanţare”.

 „Trebuie o aplecare serioasă asupra acestei probleme din partea acestei unităţi administrativ teritoriale Bucureşti pentru a rezolva problemele. Singura locaţie autorizată este a Eco Sud. Această locaţie are autorizaţie de mediu. Mai departe va trebui să vină Primăria Generală ca în strategia pe termen mediu şi lung să ofere o soluţie care poate fi finanţată din fonduri europene. Am avut ieri o discuţie lungă cu domnul Cristian Ghinea pe tot ceea ce înseamnă management al deşeurilor la nivel naţional, toate judeţele. Am discutat şi despre Bucureşti. Bucureştiul are posibilitatea accesării fondurilor europene în cazul în care are ADI înfiinţat, în cazul în care are strategia aprobată şi în cazul în care depune aceste proiecte de finanţare. Eu văd că de acum lucrurile au început să se mişte şi se îndreaptă într-o direcţie bună”, a declarat Tanczos Barna.

 „Am avut discuţiile necesare pentru a rezolva o parte dintre blocajele care sunt astăzi şi cu siguranţă soluţiile tehnice urmează. Nu pot să dau mai multe amănunte acum”, a afirmat miercuri Alin Stoica.

Întrebat dacă este luată în calcul şi modificarea, cu ajutorul Guvernului, a HG 349 privind depozitarea deşeurilor, prefectul Capitalei a răspuns: „La depozitele de deşeuri, da”.

„S-a discutat acest lucru pentru că Bucureştiul are o situaţie particulară să se permită şi cu siguranţă se va face acest lucru – depozitarea deşeurilor să fie şi în altă parte decât pe raza a unităţii administrativ teritoriale. Asta înseamnă că vor fi soluţii pentru depozitarea deşeurilor şi în altă parte, în judeţele limitrofe sau în colaborare cu Ilfov. Evident şi o nouă groapă de gunoi. Este un lucru absolut necesar care nu a fost luat în considerare în ultimii 20 de ani. Deci da, va trebui”, a completat Stoica.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat miercuri, 14 iulie 2021, începând cu orele 11.00, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9, o şedinţă de lucru pe tema gestionării problemei deşeurilor din Bucureşti cu importante oficialităţi de la nivel central şi local printre care ministrul Mediului, Tanczos Barna, dar şi primarul general, Nicuşor Dan. 

Doi consilieri PSD au sunat la 112 pentru a anunţa că nu sunt primiţi la şedinţă. Poliţia a sosit la faţa locului şi face cercetări. 

Ionel Stoica, coordonatorul Serviciului de Presă al Primăriei Sectorului 1 a precizat că şedinţa de astăzi este organizată de primarul Sectorului 1 şi nu este una publică. „Doi consilieri PSD s-au autoinvitat. Foarte agresivi cu mine, mă tot ameninţă cu plângeri administrative şi penale. Nemulţumiţi că nu i-am primit, au sunat la 112. Au venit poliţiştii de la Secţia 4, foarte politicoşi, le-am explicat cum stau lucrurile şi au plecat. Rămâne cum am stabilit: nu poţi scoate bolşevismul din PSD” a precizat Ionel Stoica pe Facebook.  

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite