UPDATE Angajaţii BGS implicaţi în scandalul din cartierul 23 August din Bucureşti vor fi cercetaţi în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru angajaţi ai firmei de pază BGS au fost implicaţi în conflictul armat din cartierul 23 august din Capitală FOTO Arhiva Adevărul
Patru angajaţi ai firmei de pază BGS au fost implicaţi în conflictul armat din cartierul 23 august din Capitală FOTO Arhiva Adevărul

Patru persoane au fost spitalizate, de urgenţă, sâmbătă seară, după ce au fost împuşcate. Agresorii sunt angajaţi ai companiei BGS şi vor fi daţi afară după finalizarea anchetei Poliţiei.

UPDATE 15.00 „Compania BGS Divizia de Securitate se delimitează şi dezaprobă acţiunea celor patru persoane implicate într-o altercaţie ieri seară, 29 decembrie 2012, în cartierul 23 August din Capitală”, se arată într-un comunicat de presă al firmei de pază.

Reprezentanţii BGS au precizat că cei patru reţinuţi au acţionat în nume personal. Aceştia nu erau în timpul serviciului şi se aflau la locul incidentului pentru a-şi rezolva probleme private, iar arma folosită era din dotarea personală şi deţinută legal.

„Toţi cei patru aveau forme legale de muncă, nu aveau cazier, iar toate examenele psihologice şi tehnice erau la zi. Conducerea companiei aşteaptă rezultatele investigaţiei Poliţiei şi va desface contractul de muncă al angajaţilor implicaţi în acest incident‟, mai este menţionat în comunicat.


,,Cei care au venit de la BGS îi urmăreau'', a declarat un vecin, precizând că tânărul împuşcat are 24 de ani, este arhitect şi este un ,,băiat cuminte''. Alături de tânăr au mai fost împuşcaţi şi părinţii săi, informează postul Antena 3.

Din primele date furnizate, motivul altercaţiei a fost o ceartă pentru locurile de parcare.

,,Săptămâna trecută a fost o altercaţie pe locul de parcare, tânăra care a coborât din maşină era gravidă în luna a treia, a fost lovită de o altă femeie. Ea a făcut reclamaţie la poliţie şi nu şi-a retras reclamaţia'', a declarat o rudă a victimelor.

Şapte persoane au venit cu pistoale şi săbii, sâmbătă seară, şi au atacat familia.

,,Erau colegi de la BGS, au intrat peste noi în curte şi acolo s-a întâmplat scandalul". Au venit la noi să îşi retragă fata reclamaţia, dar ea nu a vrut", a mai precizat ruda victimelor.

Două echipaje SMURD, o ambulanţă şi mai multe maşini ale poliţiei au fost trimise la faţa locului.

UPDATE 00.50

Cei cinci bărbaţi care au fost reţinuţi în urma conflictului de sâmbătă seara din sectorul 3, după ce au rănit patru persoane, vor fi cercetaţi în libertate, aceasta fiind decizia Judecătoriei Sectorului 3, ce a respins propunerea de arestare preventivă a bărbaţilor.

Patru dintre vinovaţi au fost reţinuţi chiar sâmbătă seara, la mai puţin de două ore de la incident, iar al cincilea a fost prins duminică, transmite Mediafax.

Conflictul  a izbucnit în curtea unei familii care locuieşte pe strada Zarzărilor din sectorul 3, unde agresorii s-au dus pentru a discuta cu o femeie ce depusese plângere la Poliţie, în urmă cu două săptămâni, împotriva mamei unuia dintre ei.

Grupul a intrat în curtea familiei şi, în urma unor neînţelegeri, unul dintre bărbaţi ar fi pulverizat un spray lacrimogen. Familia reclamantei a ripostat, după care un alt agresor a scos un pistol cu bile şi a tras, rănind patru persoane.

Bărbaţii sunt cercetaţi pentru violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri şi pentru tulburarea liniştii publice.

Potrivit datelor oferite de şeful Secţiei 23 de Poliţie, Adrian Angheluş, agresorii au vârste între 23 şi 32 şi lucrează pentru o firmă privată de pază şi protecţie.

,,Din verificările întreprinse a reieşit faptul că cei implicaţi în altercaţie ar fi folosit spray-uri lacrimogene, arme albe (baston telescopic), precum şi o armă de foc neletală’’, s-a specificat, duminică, într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Două dintre persoanele rănite au ieşit deja din spital, iar cea de-a treia, a cărei stare este stabilă, va mai rămâne sub supraveghere, la secţia de neurochirurgie.

Firma de securitate BGS a anunţat că dezaprobă acţiunea celor cinci bărbaţi, precizând că aceştia ,,au acţionat în nume personal, nu erau în timpul serviciului şi erau prezenţi la faţa locului pentru a-şi rezolva o problemă de natură personală, iar arma folosită era din dotarea personală şi deţinută legal.”

Conform datelor, angajaţii implicaţi în conflictul de sâmbătă seară din sectorul 3 aveau forme legale de muncă, erau la zi cu examenele psihologice şi tehnice şi nu aveau cazier.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite