Tribunalul București neagă că accesul avocaților la toaletă se face cu program și pe baza cardului profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Gabriela Mihaela Râșnoveanu, președintele Tribunalului București, a precizat pentru „Adevărul” că nu există dispoziții administrative care să restricționeze accesul avocaților la grupurile sanitare destinate publicului pe baza cardului de avocat și niciun program de acces la toaletă.

Fotografia care a devenit virală pe rețelele de socializare FOTO Facebook
Fotografia care a devenit virală pe rețelele de socializare FOTO Facebook

Conducerea Tribunalului București a reacționat după ce o avocată a postat pe rețelele de socializare o fotografie despre care a menționat că ar fi fost făcută în clădirea instituției.

Avocata spunea că pe ușa toaletei pentru avocați fusese postat următorul anunț: „Accesul avocaților la toaleta din incinta Tribunalul București se poate face doar cu cardul de avocat și numai în timpul intervalului orar 7.00-15.00.“

Președintele Tribunalului București, judecătorul Gabriela Mihaela Râșnoveanu, a negat într-un răspuns la o solicitare de informații transmisă de „Adevărul” că fotografia ar fi fost făcută în incinta instanței.

„Fotografia la care faceți referire în cuprinsul articolului nu vizează un spațiu aflat în sediul Trubunalului București”, susține magistratul.

Judecătorul Gabriela Mihaela Râșnoveanu spune că „accesul publicului, inclusiv al avocaților, la grupurile sanitare destinate acestuia, aflate în sediul Tribunalului București, se realizează în cadrul programului normal de lucru, respectiv în intervalul orar 08,00-16,00, precum și atunci când ședințele de judecată sunt stabilite după ora 16,00”.

Președintele Tribunalului București a ținut să precizeze cănu există dispoziții administrative care să restricționeze accesul avocaților la grupurile sanitare destinate publicului pe baza cardului de avocat și niciun program precum cel menționat în articolul publicat de dumneavoastră”.

Magistratul i-a răspuns și avocatei care a făcut postarea, după ce aceasta scrisese că la toaletă nu se asigură nici necesarul de hârtie igienică. „Aceste spații sunt igienizate în mod permanent și oferă toate facilitățile și consumabilele igienico-sanitare corespunzătoare”, încheie judecătorul Gabriela Mihaela Râșnoveanu.

„Să se timbreze prezența la toaletă, dublată de o adeverință de la Fisc”

Fotografia a devenit virală pe rețelele de socializare, strângând rapid mii de vizualizări, iar comentariile la postare nu au întârziat să apară, majoritatea fiind ironice.

„Aș avea o propunere, să se timbreze prezența la toaletă, dublată de o adeverință de la Fisc, că avocatul are ce mânca”, a scris un bărbat.

Mulți avocați merg de ceva vreme la toaleta justițiabililor pentru că, spun ei, toaleta destinată avocaților este aproape imposibil de folosit.

„La ce stare de degradare și mirosuri insuportabile sunt, adesea merg la cea a justițiabililor, care este mai curată”, a punctat o avocată. 

„O foaie de hârtie, 4 role de scotch: treabă de birocrat...”, comentează ironic un bărbat.

„Ca să nu mai vorbim și despre program... Cine are dosare după ora 15,00 ce face?”, întreabă retoric altcineva.

Program la WC? Doamne!”, și-a exprimat consternarea o femeie. „Așa ceva...”, a ținut să comenteze o doamnă. 

O altă persoană a scris despre o altă situație incredibilă: că la Curtea de Apel Bacău nu există toaletă.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite