Termoenergetica: Dacă s-ar opri sistemul de termoficare, repunerea în funcţiune ar dura 2-3 săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Dacă sistemul de termoficare din Bucureşti ar fi oprit, repunerea lui în funcţiune ar necesita 2-3 săptămâni, a declarat joi Claudiu Creţu, directorul general al Termoenergetica.

Foto Inquam Photo
Foto Inquam Photo

"Din păcate, pe partea financiară nu s-a schimbat nimic. Adică tot datorii, tot penalităţi. Acelaşi circ. Înainte era RADET/ELCEN, acum e Termoenergetica/ ELCEN. Probabil aţi văzut şi prin presă, iar şedinţe, întâlniri, datorii, penalităţi, riscuri de insolvenţă, falimente, popriri de conturi. Ok. Mulţi spun da, e un circ. Domnule, se opreşte căldura? Nu, nu se opreşte. Eu nu cred că ....nimeni nu poate să oprească căldura în Bucureşti. Şi vreau să o spun şi public. Dacă s-ar oprit tehnic, la robinet, da, dacă s-ar oprit sistemul termoficare din Bucureşti, repunerea lui în funcţiune mai ales iarna, eu nu ştiu dacă reuşim în 2-3 săptămâni", a spus Claudiu Creţu, la conferinţa "Cogenerare pentru eficienţă energetică şi integrarea regenerabilelor", eveniment organizat de Energynomics, relatează Agerpres.

El a explicat că sistemul este unul sensibil şi se află într-un "echilibru fragil". De asemenea, el a subliniat că ELCEN se află în insolvenţă şi nu poate depune proiecte pe Fondul de Modernizare.

Vom trece peste iarnă, cum am trecut și iarna trecută

Întrebat de jurnalişti despre remedierea avariilor din Capitală, Creţu a menţionat că nu există săptămână fără avarii, dar că echipele sunt pe teren şi se lucrează.

"Vom trece, vom trece peste iarnă cum am trecut şi iarna trecută sau acum două ierni. Din păcate avem aceste avarii. Aş putea spune nu e săptămână fără avarii, ca să nu zic fiecare zi, dar echipele sunt în teren, se lucrează. O avarie se va remedia în cursul zilei de astăzi, alta durează două zile. Deci, în funcţie de complexitatea ei fiecare lucrare poate dura o zi, două, trei sau patru... În acest moment, sunt două lucrări mari. Una pe Bulevardul Brâncoveanu, aceasta este o avarie, iar pe Mihai Bravu nu este o avarie, ci acolo se face proba de presiune şi se întregeşte tronsonul care a fost lucrat toată vara pe partea de modernizare. Compania Energetică Servicii a lucrat acolo. Vremea ne-a permis să lucrăm şi în luna octombrie şi s-a lucrat, iar acum se întregeşte reţeaua, astfel încât să putem funcţiona mai bine pe perioada de iarnă", a afirmat Claudiu Creţu.

Referitor la datoriile companiei, director general al Termoenergetica a precizat că ELCEN, prin demersuri legale, a obţinut o ordonanţă de plată şi urmează titluri executorii. Claudiu Creţu a precizat că Termoenergetica nu ar putea funcţiona cu conturile poprite şi că speră să se ajungă la o eşalonare a plăţilor pentru a se evita insolvenţa. 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite