Soluția lui Nicușor Dan pentru ca bucureştenii să aibă căldură la iarnă

0
Publicat:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, vineri, că se caută soluţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului de termoficare și, în acest sens, a fost demarat un proiect prin care se propune instalarea a 20 de mini centrale.

Valoarea estimată a achiziției este de peste 20 de milioane de lei Foto: inquam photos octav ganea
Valoarea estimată a achiziției este de peste 20 de milioane de lei Foto: inquam photos octav ganea

Căutăm soluții concrete pentru îmbunătățirea calității serviciului de termoficare din Capitală: am demarat proiectul prin care ne propunem să instalăm 20 de mini centrale în anumite puncte termice, situate la capetele de rețea unde funcționarea a fost deficitară și unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienți”, a precizat Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitalei a afirmat că este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, șase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, una în sectorul 4, trei în sectorul 5 și alte trei în sectorul 6.

Potrivit lui de aceste mini centrale vor beneficia un număr de 357 de blocuri, respectiv cele arondate celor 20 de puncte termice identificate, iar pentru amplasarea acestora, Termoenergetica a demarat procedura de achiziție pentru închirierea unor capacități modulare de producere a energiei termice.

Documentația a fost publicată în SEAP și este vizibilă începând de vineri (23 septembrie 2022), după ce a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JUE).

Valoarea estimată a achiziției este de 20.668.371,53 lei, fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie 2022, ora 15:00.

Echipamentele ar putea fi montate în sezonul rece 2022 – 2023, documentația de atribuire având o clauză de reziliere totală în cazul în care punerea în funcțiune a tuturor capacităților modulare de producere a energiei termice se va face mai târziu de 31 decembrie 2022”, a conchis Nicuşor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite