Tânăr de 19 ani reținut pentru țepe date pe platforme online

0
Publicat:

Un tânăr de 19 ani a fost reținut de polițiștii Secției 4 din București pentru înșelăciune, după ce a luat un telefon mobil de pe o platformă de vânzări online fără să îl plătească.

Tânărul a fost prins în flagrant după ce a ridicat telefonul de la easy box
Tânărul a fost prins în flagrant după ce a ridicat telefonul de la easy box

Tânărul reținut de polițiști ar fi înșelat un bărbat care voia să vândă un telefon mobil pe o platformă online. Bărbatul păcălit a fost cel care a anunțat Poliția.  Valoarea prejudiciului se ridică la 4.500 de lei.

Din cercetări, s-a stabilit că, la data de 9 octombrie 2023, după ce bărbatul ar fi postat un anunț, pe o platformă online, ar fi fost contactat, prin intermediul unei aplicații ce oferă servicii de mesagerie, de către un tânăr, în vârstă de 19 ani, care s-ar fi arătat interesat de achiziționarea telefonului oferit de bărbat, spre vânzare.”, arată comunicatul Poliției. 

După conversația cu persoana vătămată, tânărul ar fi vorbit cu o companie de curierat diferită de cea cu care are contract platforma de vânzări și a solicitat preluarea coletului de la locuința victimei, fără a menționa vreo sumă ramburs. 

Bărbatul a înmânat coletul curierului, iar apoi tânărul a schimbat adresa de livrare cu un punct de ridicare, de tip „easy-box”, unde nu exista modalitatea de a plăti ramburs pentru colet. 

Pe 11 octombrie, după amiaza, polițiștii l-au prins în flagrant pe tânărul de 19 ani după ce a ridicat coletul de la easy-box. 

Polițiștii au găsit și au ridicat mai multe bunuri, inclusiv telefonul mobil pe care îl pusese la vânzare bărbatul vătămat.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat magistraților cu propunere legală. Polițiștii Secției 4 continuă cercetările,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite