STUDENŢIE: Voluntariat în loc de plata taxelor la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele universităţi au găsit soluţii pentru o parte dintre studenţii admişi la taxă care nu îşi permit să-şi plătească şcolarizarea sau cazarea la cămin.

 Mai citiţi şi:

Facultăţile care nu te lasă să ai job

De pildă, Academia de Studii Economice (ASE) din Capitală oferă gratuitate la taxa de studii sau la cea de cazare în cămin tinerilor care fac voluntariat în cadrul instituţiei. Astfel, circa 30 de studenţi lucrează ca ajutor la bibliotecă,ca arhivari, ospătari la cantinele studenţeşti ale instituţiei sau la serviciul de cazare.

Criza economică ţine tinerii departe de facultăţile din Timişoara

„Pentru a fi selectaţi, studenţii trebuie să facă cerere înainte de 1 octombrie. De regulă, mulţi dintre cei care fac voluntariat primesc şi burse sociale de la minister. La Serviciul de Cazare, criteriile de selecţie diferă. Acolo primează capacităţile organizatorice“, a explicat secretarul general al Senatului Studenţesc de la ASE, Mircea Bahna.

Tinerii harnici din vest caută joburi de-o vară, ca să câştige bani de vacanţă

S-a dublat numărul voluntarilor
Potrivit prorectorului ASE, Nicolae Istudor, studenţii instituţiei nu lucrează mai mult de patru ore zilnic, tocmai pentru a nu-şi neglija studiile. „În ultimul an, numărul tinerilor care vor să facă voluntariat a crescut foarte mult. Anul trecut am avut 30 de studenţi care au făcut voluntariat, adică aproape dublu faţă de acum trei ani când a început programul“, a spus Istudor.

Alte instituţii de învăţământ de stat şi particulare oferă propriilor studenţi joburi part-time în cadrul facultăţilor. Astfel de exemple sunt Facultatea de Geodezie din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, Universitatea „Dimitrie Cantemir“ şi Universitatea Româno-Americană.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite