STB desființează majoritatea centrelor de vânzare. Casierii, transformați în controlori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul STB, Adrian Criț, a explicat în cadrul unui interviu pentru Mainnews.ro că Societatea va avea câteva mii de centre de vânzare automate, urmând ca o bună parte din cei care până acum vindeau bilete să fie transformați în controlori.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

 „Am redus numărul de centre de vânzare. Un nou proiect presupune că vom avea câteva mii de centre de vânzare automate. (...) Pe modelul acelor centre care vând cartele de telefon. Acestea vor fi integrate cu sistemul automat de taxare de care noi dispunem. Sunt patru companii la nivel municipal care au o rețea de câteva mii de centre. Acestea vor fi integrate cu sistemul nostru”, a spus directorul STB, Adrian Criț, în cadrul unui interviu pentru Mainnews.ro.

Directorul a mai explicat că Societatea digitalizează componenta de vnzare, urmând să rămână numai o parte din centrele actuale de vânzare cu casieri. „Sunt anumite puncte cheie în oraș unde este nevoie de interacțiunea umană. Acele centre vor asigura, pe lângă componenta de vânzare, și componenta de informare a călătorilor”, a mai explicat Adrian Criț. 

Majoritatea casierilor, transformați în controlori

Directorul a mai explicat că o mare parte din casierii angajați vor deveni controlori, arătând că partea de control este în prezent una deficitară. 

„În măsura în care vom fi nevoiți să reducem numărul de posturi ca urmare a transformării digitale, acele persoane vor fi distribuite acolo unde este nevoie în companie. Mă refer în principal la partea de control, care este deficitară. Angajații nu ar schimba direcția, dar ar face o activitate care ar aduce beneficii mai mari. Astfel s-ar putea monitoriza mai bine starea de igienă, respectiv s-ar monitoriza mai bine călătorii care circulă fraudulos”, a mai spus Adrian Criț, potrivit sursei citate.

Totodată, directorul a arătat că STB  a demarat deja procesul de migrare. „Avem niște contracte semnate, acum așteptăm implementarea. Suntem în perioada de dezvoltare”, mai spus directorul STB. 

Cu privire la progresul făcut pănă acum, Adrian Criț a mai adăugat că „trebuie făcută o interfață între acele automate și sistemul nostru automat de taxare”, iar „această interfață o face fiecare dintre proprietarii acelor sisteme de vânzare”.

Digitalizarea sistemului de vânzare a biletelor de călătorie

STB a introdus mai multe programe pentru plata călătoriilor, unul dintre acestea fiind destinat tinerilor. 

De asemenea, începând din octombrie anul trecut, sunt disponibile în aplicația 24pay abonamente integrate de 1, 6 sau 12 luni pentru călătorii pe liniile de suprafață și cu trenul, pe linia Gara de Nord-Otopeni. Utilizatorii pot plăti abonamentele cu cardul direct din aplicație, fără a mai pierde timp prețios la casele de bilete. Activarea acestui serviciu este posibil prin parteneriatul 24pay cu operatorul STB, care administrează Sistemul Automat de Taxare.

Aplicația dedicată elevilor și studenților - YouthTB - prin care aceștia ar trebui să-și achiziționeze abonamente la preț redus fără a mai merge la ghișee nu funcționează însă. Acest lucru a fost semnalat de un ONG. Dovadă în acest sens stau și recenziile aplicației care are un rating 1,6 / 5 stele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite