„Silent Day”, zi specială pentru copiii cu dizabilități, în Târgul de Crăciun din București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii cu nevoi speciale se vor putea bucura de vizita în Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București fără a fi deranjați de zgomot, agitație și lumini. „Silent Day” este organizată pentru ei în 7 decembrie.

Târgul de Crăciun, deschis pentru copiii cu nevoi speciale pe 7 decembrie FOTO: PROEDUS
Târgul de Crăciun, deschis pentru copiii cu nevoi speciale pe 7 decembrie FOTO: PROEDUS

Primarul capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Târgul de Crăciun își va deschide porțile pentru copiii cu nevoi speciale într-un mod adaptat cerințelor acestora: muzică în surdină, mai puțină aglomerație, lumini dintr-un singur punct etc..

„Pentru că Târgul de Crăciun trebuie să bucure toți copiii, organizăm, în data de 7 decembrie, Silent Day în Piața Constituției, pentru copiii cu nevoi speciale.

În această zi, Târgul de Crăciun va fi adaptat pentru micuții cu dizabilități senzoriale, care nu pot rezista în medii aglomerate, cu mult zgomot, muzică și jocuri de lumini.

Astfel, între orele 12.00-16.00, muzica va fi difuzată în surdină, va proveni dintr-un singur punct și nu vor fi aprinse lumini în colțuri diferite”, a anunțat primarul.

Telefon disponibil pentru a programa asistență specială

Copiii vor avea acces gratuit, în intervalul orar menționat mai sus, la patinoar, carusel și roată, în baza certificatului de handicap pe care însoțitorii copiilor trebuie să îl prezinte.

„Pentru a facilita accesul micilor vizitatori, echipe ale Primăriei Capitalei se vor afla la târg pentru a răspunde cerințelor părinților astfel încât copiii să aibă o experiență cât mai plăcută.  Totodată, dacă vizitatorii evenimentului din data de 7 decembrie au nevoie de asistență specială, îi rugăm pe părinți să sune, înainte de a ajunge, la numărul de telefon 021.9524 pentru ca împreună să găsim cele mai bune soluții pentru aceștia”, a mai precizat primarul Nicușor Dan, pe contul său de Facebook.

Târgul de Crăciun, deschis pentru copiii cu nevoi speciale pe 7 decembrie FOTO: PROEDUS
Târgul de Crăciun, deschis pentru copiii cu nevoi speciale pe 7 decembrie FOTO: PROEDUS

Inițiativa a fost primită cu bucurie, din cele peste 200 comentarii câte a adunat postarea cele mai multe fiind de felicitare. Totuși, părinții copiilor cu nevoi speciale cer mai mult de patru ore într-o singură zi.

„Foarte frumos, dar copiii cu nevoi speciale nu au aceste nevoi doar in intervalul orar 12-16, iar parintii lor au și altele de făcut în acest interval orar. Deci de ce nu o zi întreagă? Inițiativa este bună, însă data viitoare poate alternăm mai multe zile, chiar?”, este unul dintre comentarii.

„Felicitări pentru inițiativă, dar intervalul orar și numărul puțin de ore nu prea îi ajută pe copii deoarece sunt la grădiniță/școală/terapii. Ar fi bine să luați în calcul zilele de weekend”, a postat un alt părinte. „De ce trebuie să urle muzica la târgurile din București? De ce nu este permanent în surdină? De ce simțim nevoia asta de zgomot pe fundal mereu? Nicăieri nu e ca la noi”, a remarcat un alt comentator. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite