Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Cine a pus pe jar autoritățile VIDEO

0
0

Sute de călărășeni au fost evacuați vineri seară din centrul Călărașiului, după ce un apel la 112 anunța plasarea unei bombe la Târgul de Crăciun. Oamenii legii au stabilit că a fost vorba de o alarmă falsă.

Imediat după primirea apelului, oamenii legii s-au mobilizat, iar zona din fața Centrului Județean de Cultură Călărași a fost împânzită de polițiști. După mai mult timp de căutări, oamenii legii au stabilit că totul a fost o alarmă falsă. Un bărbat pe soții făcuse o glumă proastă.

Poliția a izolată zona pentru a îndepărta pericolul FOTO Adevărul
Poliția a izolată zona pentru a îndepărta pericolul FOTO Adevărul

“În seara de 2 decembrie, un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând ca a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun”, transmite IPJ Călărași.

Alertă la un liceu din Timișoara

Autorităţile din Timişoara au fost sesizate, pe 21 noiembrie, prin apel 112 cu privire la faptul că în incinta unui liceu a fost amplasată o bombă. Persoanele din incintă au fost evacuate, iar la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, echipa pirotehnică din cadrul IPJ Timiș, pompierii și echipaje medicale.

Pe 21 noiembrie a.c., în jurul orei 17.11, polițiștii Secției 1 Urbane Timișoara au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că în incinta liceului situat pe strada Piața Regina Maria din municipiul Timișoara s-ar afla o bombă. Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, pompierii și echipaje medicale pentru stabilirea situației de fapt, persoanele din incinta liceului fiind evacuate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o alarmă falsă, iar apelantul este un tânăr, în vârstă de 16 ani, acesta urmând să fie sancționat contravențional”, conform IPJ Timiș. 

De asemenea, în luna ianuarie a acestui an a avut loc un incident asemănător. Elevii au fost evacuați la acea vreme în urma unui apel care anunța o bombă în incinta liceului.  

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri