Cum arată Târgul de Crăciun de la Iași. Imagini din dronă, din Piața Unirii până la Palatul Culturii VIDEO

0
Publicat:

Târgurile de Crăciun au fost deschise în toate marile orașe ale României încă de la finalul lunii noiembrie, iar cel de la Iași a fost deschis de Ziua Națională, pe data de 1 Decembrie.

Târgul de Crăciun de la Iași se întinde, la fel ca în ultimii ani, din Piața Unirii până la Palatul Culturii, prin bulevardul Ștefan cel Mare. În Piața Unirii a rămas montată, pe tot timpul anului, o plasă luminoasă, iar pe bulevardul Ștefan cel Mare au fost montate două tuneluri din cetină, acoperite cu lumini specifice sărbătorilor de iarnă. 

Bulevardul Ștefan cel Mare Iași. FOTO BirdsEyeView
Bulevardul Ștefan cel Mare Iași. FOTO BirdsEyeView

De asemenea, 14 brazi mari au fost decorați și montați pe pietonalul Ștefan cel Mare, Piața Unirii, Parcul Copou, Parcul Expoziției, Păcurari, Tătărași, CUG (Rond vechi), Nicolina (Esplanada I), Alexandru cel Bun (Piața Voievozilor) și alte puncte de atracție. 

Drone în loc de artificii

Un spectacol cu drone, jocuri de lumini şi lasere ar putea înlocui anul acesta tradiţionalul foc de artificii de Revelion la Iaşi. Consilierii locali au votat această propunere pentru a proteja aerul de fum şi animalele îngrozite, de bubuituri. Show-ul tehnologic costă dublu faţă de artificii. 

Pentru artificii, primăria de la Iaşi plătea 50.000 de lei. Nota de plată pentru spectacolul cu drone şi lasere ajunge la 100.000 de lei.

Multe dintre opţiuni rămân pentru focul de artificii, dacă vremea ne va permite să facem drone şi lasere atunci vom merge pe varianta drone şi lasere, asta depinde foarte mult de starea vremii”, spune Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite