Sectorul 6, în competiţie pentru titul Oraşul Reciclării 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectorul 6 a intrat, pentru a doua oară, în competiţia Oraşul Reciclării, eveniment care se desfăşoară în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, anunţă administraţia locală. 32 de municipalităţi participă la acest concurs.

Iniţiativa, care aparţine Eco-Rom Ambalaje, se desfăşoară sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi îşi propune să implice şi să mobilizeze 32 de municipalităţi din toată ţara pentru ca serviciile de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cantităţile colectate să crească. Implicit, se urmăreşte stimularea interesului pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje.

Primăriile înscrise se vor lupta pe mai multe fronturi: cel al calităţii serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, al celor mai bune mijloace de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile şi, în final, al celor mai mari cantităţi de deşeuri de ambalaje colectate.

La prima ediţie a competiţiei, Sectorul 6 din Bucureşti a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Armament de calitate”, fiind printre municipalităţile care au obţinut cel mai mare punctaj la evaluarea calitativă a punctelor de colectare separată.

După această victorie, Primăria Sectorului 6 a răspuns pozitiv şi celei de-a doua invitaţii, alături de municipalităţi precum: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti-Sectorul 3, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Sfântu Gheorghe, Satu Mare, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, Bârlad, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Slatina, Suceava, Târgu Secuiesc, Vaslui. 

La finalul celor şase luni, câştigătorul va obţine titlul de „Oraşul Reciclării” şi marele premiu: o zonă eco wi-fi – un spaţiu inedit de relaxare, 100% eco, şi cu acces liber la Internet, în valoare de 12.000 de euro.

292 de containere pentru colectare separată

În prezent, 292 de containere destinate colectării separate a deşeurilor de ambalaje sunt puse la dispoziţia locuitorilor Sectorului 6, graţie unui parteneriat între Primăria Sectorului 6, Eco-Rom Ambalaje şi societatea de salubrizare Urban SA.

Mai multe detalii despre ediţia a doua a competiţiei „Oraşul Reciclării” şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul organizatorilor.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite