Oamenii străzii din Sectorul 1 vor fi duşi în centrele sociale ale primăriei, pentru a fi feriţi de frig şi ninsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii străzii vor putea să doarmă în adăposturile Primăriei Sectorului 1 FOTO Arhivă
Oamenii străzii vor putea să doarmă în adăposturile Primăriei Sectorului 1 FOTO Arhivă

Peste 100 de oameni ai străzii din Sectorul 1 se pot adăposti în centrele sociale ale primăriei în următoarele zile, după ce a fost emisă o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi zece judeţe din ţară.

Poliţiştii locali vor patrula în această perioadă pe străzile Sectorului 1 pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute.

Adulţii fără locuinţă vor fi transportaţi la Complexul de Servicii Sociale Odăi (şoseaua Odăi nr. 3-5), iar copiii vor fi duşi la Centrul de Plasament Pinocchio (Bulevardul Luptătorilor nr. 40). Totodată, mamele cu copii vor fi găzduite în centrele maternale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1.

Capacitatea totală a acestor centre sociale este de 216 locuri, iar în acest moment fiind disponibile pentru cazarea persoanelor fără adăpost 130 de locuri.

Persoanele găzduite vor beneficia de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijiri medicală de specialitate. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru  Bucureşti şi zece judeţe din ţară, valabilă de vineri, ora 18.00, până duminică, la ora 18.00. Potrivit meteorologilor, în zonele aflate sub avertizare de cod portocaliu, ninsorile vor fi abundente, iar vântul va sufla cu peste 70 de kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada.

Pe aceeaşi temă:

Primăria Sectorului 1 se pregăteşte pentru deszăpezire: 70 de utiliaje şi 300 de oameni, gata de intervenţie

Sorin Oprescu a convocat comandamentul de iarnă. Primarii de sector, pregătiţi şi ei de ninsoare

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite