Se deschide Târgul Mărţişorului la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Ţăranului Român găzduieşte, în perioada 26 februarie – 1 martie, Târgul Mărţişorului. În cadrul acestuia va fi amenajată şi o zonă în care bucureştenii se pot bucura de prăjituri de casă şi produse de patiserie.

Evenimentul urmăreşte tradiţia ultimelor târguri organizate de MŢR, dând în continuare oamenilor posibilitatea de a se întâlni cu o ofertă bogată prin unicitatea şi diversitatea mărţişoarelor.

În peisajul târgurilor bucureştene, Târgul Mărţişorului de la MŢR pune valoare pe obiectul handmade şi pe inovaţie, încurajând creativitatea în sfera artistică şi meşteşugul capabil să fie reinventat cu noi particularităţi care să comunice prin expresivitate şi simţ al umorului semnificaţiile mai vechi sau mai noi ale mărţişorului.

Participanţii invitaţi – studenţi, artişti, meşteşugari – folosesc ca sursă de inspiraţie lumea şi mitologia ţărănească ori imaginează noi forme ale creativităţii urbane: de la obiectul manufacturat şi reciclat care foloseşte materiile naturale devenite clasice la amprenta unui design contemporan, banda desenată sau personaje şi semne din mitologia urbană, imaginate pe o multitudine de materii neconvenţionale.

Târgul îşi propune să aducă în atenţia publicului şi alte categorii variate de mărţişoare, care trimit la o serie de revizitări ale trecutului: mărţişorul de oraş, mărţişorul rustic, mărţişorul croşetat sau tip goblen, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor 80, ca un contrapunct la creaţiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade. 

La fel ca în anii trecuţi, printre participanţii la târgul de anul acesta se numără şi şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care desfăşoară acţiuni cu caracter umanitar şi sprijin pentru categorii defavorizate.

În cadrul târgului va fi amenjată şi o zonă dedicată bucatelor dulci: kürtős kalács – Mureş, turtă dulce – Harghita şi Argeş, prăjiturele de casă şi alte produse de patiserie – Alexandria, Baia Mare şi Buzău, miere, dulceţuri – Ilfov, ceaiuri şi plante de leac din Dâmboviţa şi suc de mere 100% natural de Mălâncrav.

Pe aceeaşi temă:

Târg de Mărţişor, în Galleria Arad

Şedinţe de înfrumuseţare, ateliere de creaţie pentru copii şi Târg de Mărţişor, la Ploieşti Shopping City

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite