Sărbători cu bucate de la catering: cât plătesc bucureştenii pentru o oală cu sarmale livrată direct acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care nu au timp să gătească pentru pentru Sărbătorile de Iarnă şi, totuşi, nu concep ca de pe mesele lor să lipsească sarmalele, cozonacii sau chiar lebărul de porc, pot comanda totul de la firmele de catering. Acestea fac livrări până în ajunul zilelor de sărbătoare şi au oferte pe toate gusturile.

De la sarmale, piftie şi slănină, până la cele mai exotice mâncăruri - firmele de catering din Bucureşti s-au gândit la toate. Livrează până în zilele de 24 şi 30 decembrie, la oală sau sub formă de meniuri individuale, mâncare gata de pus pe mesele festive. Tot ce trebuie să facă bucureştenii este să comande cu câteva zile înainte şi, binînţeles să scoată bani din buzunar.

Mâncare comandată „la oală“: 58 de lei oala cu sarmale

Comanda de mâncare „la oală“ este probabil cea mai avantajoasă modalitate de a rezolva „problema“ mesei de Crăciun sau Revelion, mai ales dacă numărul musafirilor îl depăşeşte cu mult pe cel al scaunelor pe care îl aveţi de obicei în jurul mesei din bucătărie. Spre exemplu, două kilograme din nelipsita salată de boeuf costă în jur de 55 de lei la firmele de catering care au această opţiune, iar o oală de sarmale – între 50 şi 60 de lei.

„Mănânci acasă“ (mananciacasa.ro) este una dintre firmele de catering care livrează mâncare „la oală“ atât de Crăciun, până pe 24 decembrie inclusiv, cât şi de Revelion, până pe 30 decembrie. Pentru aperitivul festiv, un kilogram de salată de vinete costă 42 de lei şi aceeaşi cantitate de chifteluţe de porc sau pui are preţul de 49 de lei.

Un platou de friptură pentru şase persoane, care conţine ceafă de porc, cârnăciori de casă şi ciocănele de pui, este 150 de lei, iar două kilograme de sarmale – 58 de lei. Nici ciorbele nu lipsesc din ofertele de Sărbători: pentru 55 de lei puteţi primi, direct acasă şi aburindă, o oală de ciorbă de burtă.

Firmele de catering vin şi în ajutorul doamnelor care nu mai au timp să frământe cozonaci. La „Mănânci acasă“ un cozonac costă 50 de lei, în timp ce la „Mâncarea de acasă“ (mancareadeacasa.ro) el costă doar 35 de lei. O tavă de plăcintă cu mere este 55 de lei, iar pentru un tort, bucureştenii scot din buzunare 75 de lei pe kilogram.

Şi „Oala cu bunătăţi“ livrează bucate de Crăciun şi Revelion în felul acesta, practicând preţuri asemănătoare celelalte firme. „Oala cu bunătăţi“ are şi trei oferte de mese complete de Crăciun, cu preţuri cuprinse între 600 şi 923 de lei.

Meniuri individuale, între 45 şi 70 de lei

Un meniu tradiţional de Sărbători, pentru o persoană, poate costa de la 45 de lei până la 70 de lei. „Bucate pe roate“ livrează, până pe 24 şi 30 decembrie inclusiv, meniuri compuse din ciorbă, friptură cu garnitură, salată şi o specialitate din peşte, la 45 de lei. Mâncărurile pot fi alese din oferta disponibilă pe site-ul firmei, dar pot fi comandate şi alte mâncăruri specifice. Condiţia este să comandaţi totul cu câteva zile în prealabil.

Un meniu ceva mai generos oferă „Casa mea“ catering, dar la un preţ mai piperat: 70 de lei. O variantă a acestui meniu include un aperitiv cu piftie, salată de boeuf şi chifteluţe de pui, un fel principal compus din sărmăluţe cu mămăligă, friptură de porc, cârnaţi, orez cu ciuperci şi murături, şi un desert.

Sărbători cu mâncăruri selecte

O masă cu mâncăruri selecte poate scoate din buzunarele bucureştenilor şi câte 100 de lei de mesean. Firma de catering Ganotti.ro livrează meniuri de Crăciun, în valoare aproximativ 90 de lei (17 euro, plus TVA) de persoană, şi oferă o varietate mare de specialităţi pentru gusturi fine.

De exemplu, un meniu de Crăciun poate fi compus, printre altele, din platouri cu piept de raţă cu rucola şi dulceaţă de prune la aperitiv, file din şalău de Nil cu sos Veracruz la felul principal şi tort Ricotta la desert. Nici gustările din mâncăruri asiatice sau cele vegetariene nu lipsesc din meniurile de lux ale acestei firme.     

La un preţ mai mic livrează, pentru masa de Revelion, BunBun.ro, însă cu condiţia unui minim de 30 de meniuri comandate. Pentru 45 de lei, meniul pentru o persoană este compus antreuri reci şi calde, precum carpaccio de vită cu parmesan şi dressing de rucola sau pui în crustă de susan cu chilli dulce, dar şi mini-prăjituri asortate. 

Tăierea porcului, la catering: lebăr, jumări, slănină

Firmele de catering s-au gândit şi la cei care au  nostalgia tăierii porcului şi poftesc la bunătăţile din carne ce le amintesc de Sărbătorile petrecute la ţară. La „Mâncarea de acasă“ un kilogram de lebăr costă 30 de lei, unul de tobă – 40 de lei, iar aceeaşi cantitate de jumări poate fi comandată la preţul de 69 de lei.

De asemenea, pentru 56 de lei puteţi cumpăra patru porţii de cârnaţi de casă, iar pentru 35 de lei – un kilogram de slănină. Iar pentru cei care vor câte puţin din fiecare, un platou pentru patru persoane costă 120 de lei.  

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Masa de Crăciun, plină cu bucate tradiţionale de la catering

Restaurantele cu servicii de catering momesc bistriţencele cu platouri tradiţionale, ciorbe sau pomana porcului

Sărbători cu bucate de la catering: restaurantele din municipiu se bat în oferte de meniuri

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite