Restaurantele cu servicii de catering momesc bistriţencele cu platouri tradiţionale, ciorbe sau pomana porcului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bistriţa-Năsăud nu există nicio firmă specializată exclusiv în catering. Cu toate acestea multe dintre restaurante oferă şi servicii de catering pentru bistriţencele ocupate care nu vor avea timp să pregătească masa de Crăciun. Ofertele pot fi aflate însă doar prin telefon sau la faţa locului, expunerea în mediul virtual fiind aproape inexistentă.

Majoritatea restaurantelor care oferă şi servicii de catering nu prea şi-au adaptat ofertele pentru masa de Crăciun şi respectiv Revelion. Se merge mai ales pe platouri tradiţionale, aceleaşi platouri din oferta destinată altor evenimente.

Acestea conţin diferite tipuri de mezeluri, brânzeturi, rulade, legume, carne prăjită sau făcută la cuptor sau pe grătar. Preţul unui astfel de platou, cu bunătăţi care să sature 3-5 persoane începe de la 85 de lei şi ajunge şi la 150 de lei.

Din oferte nu lipseşte nici bufetul suedez, recomandat în cazul meselor cu mulţi invitaţi sau a petrecerilor, preţul unui pachet care satură şi 20 de persoane pornind de la 400 de lei şi ajungând la 700 de lei. Aceste pachete sunt însă foarte diversificate conţinând de la diferite ciorbe până la carne la cuptor sau sarmale.

Preparatele pot fi comandate în cantităţi mai însemnate şi individuale. Printre oferte se numără cina porcului, friptura la cuptor, frigărui, salată de boef, sarmale, cârnăciori, răcituri de porc sau ficăţei în bacon preţul acestora trecând de 40-50 de lei. Ceva mai ieftine sunt ciorbele şi supele, preţul un litru şi jumătate de ciorbă pentru aproximativ cinci porţii pornind de la 25 de lei.

Una din condiţiile pentru a apela la serviciile de catering ale restaurantelor bistriţene este să fie făcută comanda cel puţin cu două zile înainte de livrare, de Crăciun termenul fiind extins cu câteva zile din cauza aglomerării.

Dacă unele restaurante la o comandă ce depăşeşte o anumită sumă oferă transportul gratuit, altele au taxat şi livrarea, cu sume cuprinse între 5 şi 10 lei în municipiu. Preţul livrării creşte dacă destinaţia este mai departe.

Pentru a fi mai vizibile în cea mai aglomerată perioadă a anului, două restaurante bistriţene care oferă şi servicii de catering au închiriat câte o căsuţă la târgul de Crăciun de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, unde cei care iau în calcul această posibilitate pot să şi guste la faţa locului preparatele.

Cele mai multe dintre restaurantele care oferă şi servicii de catering nu sunt prezente şi în mediul virtual, astfel că cei care îşi doresc să  nu îşi bată capul cu masa de Crăciun sunt nevoiţi să sune sau chiar să meargă la faţa locului pentru a afla care sunt ofertele.



Vă mai recomandăm:

Firmele de catering şomează de sărbători. Gospodinele gătesc pentru Crăciun

Bucate de la catering. La Cluj, „renii“ Moşului îţi aduc mâncarea acasă dacă o comandă depăşeşte 200 de lei

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite