Reabilitarea fostului cinematograf Favorit din cartierul Drumul Taberei se dezbate mâine, cu locuitorii din cartier, la sediul Primăriei Sectorului 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea locală condusă de edilul Cristian Poteraş a anunţat astăzi organizarea dezbaterii publice pe marginea proiectului de hotărâre privind obiectivul de investiţii „Centrul Cultural European Favorit”.

Pe lângă oficiali ai Primăriei Sectorului 6, la întâlnirea de mâine, de la ora 10.00, vor fi prezenţi: proiectantul obiectivului de investiţii, reprezentanţi ai Fundaţiei Centrul de Resurse pentru participare publică CeRe, ai Grupului Civic Iniţiativa Favorit şi cei ai Grupului de iniţiativă Calatis Drumul Taberei.
Fundaţia Centrul de Resurse pentru participare publică CeRe a transmis luna trecută un comunicat prin care acuza Primăria Sectorului 6 de lipsă de transparenţă decizională: “Sesizăm nerespectarea legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, cu referire la obligaţia de informare şi consultare a cetăţenilor în legatură cu proiectul de reabilitare a fostului cinematograf Favorit din cartierul Drumul Taberei”.
Membrii fundaţiei mai spuneau că au câştigat lupta pe care au început-o încă din 2010, dar că acum Primăria nu le permite să aducă propuneri şi să ridice întrebari.

Proiect lăsat în dezbatere doar patru zile
În urma demersurilor iniţiate în aprilie 2010, de către membri Grupului de Iniţiativă Favorit, Primăria Sectorului 6 a demarat recent procesul de transformare a fostei clădiri a cinematografului într-un centru cultural. Astfel, reprezentanţii primariei au publicat pe site-ul instituţiei Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Centru Cultural European Favorit”. Cetăţenii au solicitat însă prelungirea termenelor de informare şi consultare, deoarece proiectul a fost supus spre avizare la doar patru zile de la data la care a fost adus la cunoştinţa publicului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite