Protest internaţional faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân, sâmbătă, în Capitală

0
0

Un protest împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân va avea loc, sâmbătă, în Capitală. Anunţat de organizaţia Vier Pfoten, manifestaţia va avea loc concomitent şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate.

Manifestaţia are loc în faţa Muzeului Antipa din Piaţa Victoriei începând cu ora 16:00. Printre oraşele unde se vor organiza proteste se numără şi Iaşiul, Craiova, dar şi Hamburg sau Berlin. 

Municipalitatea a hotărât începerea eutanasierii câinilor fără stăpân în urmă cu mai puţin de trei săptămâni. Miercuri, 19 februarie, aproape 190 de maidanezi din adăposturile Primăriei Municipiului Bucureşti fuseseră deja eutanasiaţi în circa două zile de la începerea procedurilor. Patrupedele eutansiate erau capturate de peste 100 de zile, potrivit lui Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supreavhegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Trebuie spus că Primăria Capitalei a inaugurat, în aceeaşi perioadă, un nou adăpost lângă comuna Bragadiru. Adăpostul a fost ridicat pe spaţiile unei foste ferme de animale a Penintenciarului Rahova. Cele 1.600 de patrupede, numărul maximum care pot fi găzduite aici, vor fi îngrijite de deţinuţii închisorii.

Mai puteţi citi:

Maidanezii din Bucureşti, băgaţi în cuşti de puşcăriaşi

Cel mai nou adăpost de câini al Primăriei Capitalei, amenajat lângă comuna Bragadiru şi inaugurat ieri, a fost ridicat pe spaţiile unei foste ferme de animale a Penintenciarului Rahova. Cele 1.600 de patrupede care vor ajunge în padoc vor fi îngrijite de deţinuţii închisorii.

A început eutansierea maidanezilor din Bucureşti

Aproape 190 de maidanezi din adăposturile municipalităţii au fost eutansaiaţi începând de miercuri. Patrupedele eutansiate erau capturate de peste 100 de zile, potrivit lui Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supreavhegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri