A început eutansierea maidanezilor din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 190 de maidanezi din adăposturile municipalităţii au fost eutansaiaţi începând de miercuri. Patrupedele eutansiate erau capturate de peste 100 de zile, potrivit lui Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supreavhegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Băncescu a declarat, joi, că 187 de câini comunitari care erau cazaţi în adăposturile deţinute de Primăria Capitalei au fost eutansiaţi în două zile, de ieri până astăzi.

„Începând de miercuri am început eutanasierea câinilor aflaţi în adăpost, unii dintre ei de peste 100 de zile. Precizăm că suntem obligaţi să respectăm legea. Adăpostirea peste termenul legal reprezintă o cheltuială nejustificată, iar ASPA poate fi sancţionată. Curtea de conturi va cere socoteala pentru cheltuielile făcute de Administraţie pentru fiecare animal ţinut în adăpost peste termenul legal, de 14 zile“, a precizat Răzvan Băncescu. 

În ceea ce priveşte activitatea ASPA, în luna ianuarie, au fost capturaşi 1.525 de caini, adoptaţi 993, dintre care 532 au fost adoptaţi de persoane fizice şi 401 de către ONG-uri.

De asemenea, în intervalul septembrie 2013 – ianuarie 2014 au fost capturaţi în total 6.756 de câini şi au fost adoptaţi 4.920, dintre care 2.463 de către persoane fizice şi 2.457 de către ONG-uri.

Pe aceeaşi temă:

Primăria Capitalei pregăteşte o Hotărâre de Consiliu pentru a putea strânge „câinii de incintă“

ASPA: Îngrijitorii de la noul adăpost al municipalităţii sunt deţinuţi din penitenciarul Rahova. Primăria plăteşte pentru ei circa 20.600 de lei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite