Incident revoltător la un azil de bătrâni. O femeie a fost electrocutată de două ori de poliție VIDEO

0
Publicat:

Clare Nowland, în vârstă de 95 de ani, care suferă de demență, se află la spital cu răni care îi pun viața în pericol, după ce a fost electrocutată de către polițiști într-un azil de bătrâni din Australia, relatează BBC.

Oamenii legii au sosit la Yallambee Lodge din Cooma, New South Wales (NSW), după ce au fost sesizați că femeia avea asupra sa un cuțit. 

Întâmplarea, care a avut loc la primele ore ale dimineții de miercuri, 17 mai, a stârnit indignare, din pricina a ceea ce avocații susțin că a fost un răspuns necorespunzător. 

Liderul poliției din New South Wales a afirmat că a fost demarată o anchetă. Comisarul adjunct al poliției Peter Cotter a afirmat vineri că femeia era „înarmată” cu un cuțit de friptură. 

Azilul de bătrâni se află în orașul australian Cooma, la circa 114 kilometri de Canberra. 

Doi ofițeri și personalul azilului au încercat să detensioneze situația, înainte ca Nowland să se apropie de polițiști, „este corect să spunem că într-un ritm lent”, și a fost electrocutată. 

 „Avea un cadru de mers. Dar avea și un cuțit", a declarat Cotter. 

Un apropiat al familiei, Andrew Thaler, a susținut că femeia a fost electrocutată de două ori, în piept și în spate, înainte de a cădea. Aceasta a suferit o fractură de craniu și o hemoragie cerebrală gravă. 

Clare Nowland suferea de demență. Foto Captură video YouTube
Clare Nowland suferea de demență. Foto Captură video YouTube

De asemenea, Thaler a adăugat că familia nu se așteaptă ca ea să supraviețuiască. 

Familia este șocată, este confuză... iar comunitatea este indignată. Cum se poate întâmpla așa ceva? Cum se poate explica acest nivel de forță? Este absurd”, a mai spus el. 

În continuare, Andrew Thaler a spus despre Nowland că este „foarte apreciată de mulți oameni”. Mai mult decât atât, în anul 2008, a apărut la televizor pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a sa, făcând parașutism deasupra Canberrei. 

Organizațiile comunitare, inclusiv Consiliul din NSW pentru libertăți civile și persoane cu dizabilități din Australia (PwD), au criticat reacția oamenilor legii. 

 „Lipsă de discernământ”

Ori este o femeie în vârstă de 95 de ani foarte agilă, în formă, rapidă și intimidantă, ori există o lipsă de discernământ foarte gravă din partea acelor ofițeri de poliție", a afirmat președintele PwD, Nicole Lee, pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC). 

Avea nevoie de cineva care să... se ocupe de ea cu compasiune, nu cu electroșocuri”, a mai adăugat Lee. 

Poliția din New South Wales a demarat o anchetă privind incidentul, despre care comisarul Karen Webb a declarat că este tratată cu „cea mai mare seriozitate". 

Înțeleg și împărtășesc preocupările comunității", a declarat Webb. 

Ofițerul implicat, care ar avea 12 ani de experiență, nu a fost suspendat. El va fi interogat în cadrul anchetei, la care va participa și brigada de omucideri. 

Niciun ofițer, niciunul dintre noi, nu este mai presus de lege", a declarat Cotter. „Toate acțiunile noastre vor fi analizate în mod riguros și din punct de vedere penal”, a mai precizat el. 

Azilul de bătrâni, care este condus de Snowy Monaro Regional Council, și-a justificat reacția. Personalul a respectat procedurile și a făcut ceea ce era necesar în acele împrejurări, a afirmat Jeff Morgan, directorul operațional al consiliului, pentru presa locală. 

Acesta a fost deschis în anul 1995 și se ocupă de persoane cu „nevoi mari”, conform site-ului său. Femeia a fost internată în acest azil de bătrâni în urmă cu peste cinci ani, conform ABC. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite