PNL și PSD Sector 1 propun introducerea unor burse pentru elevii olimpici și majorarea burselor existente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD Sector 1 a anunțat convocarea unei ședințe a Consiliului Local pentru majorarea burselor. În același timp, PNL propune introducerea unor burse pentru elevii olimpici.

Clotilde Armand și consilierii Primăriei Sectorului 1 FOTO Arhivă
Clotilde Armand și consilierii Primăriei Sectorului 1 FOTO Arhivă

Consilierii PNL Sector 1 au informat într-un comunicat de presă că propun două proiecte de hotărâre de consiliu local pentru stabilirea unor burse speciale în cazul elevilor care reușesc să obțină rezultate deosebite la olimpiade. 

Potrivit consilierilor, proiectele propuse prevăd „aprobarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care urmează cursuri în unitățile de învățământ preuniversitar de stat aflate în Sectorul 1 al Municipiului București premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale cât și pentru olimpicii la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale ale României”, iar sumele aferente vor fi suportate din bugetul Sectorului 1. 

Burse de minim 2.500 de lei pentru elevii olimpici din Sectorul 1

Astfel, proiectele propuse de PNL prevăd următoarele burse:

„· pentru elevii câștigători ai locului I suma de 10.000 lei/lună/olimpic;

· pentru elevii câștigători ai locului al II-lea suma de 5.000 lei/lună/olimpic;

· pentru elevii câștigători ai locului suma de 2.500 lei/lună/olimpic”. 

Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja a anunțat și Programul Henri Coandă, destinat recompensării premianților la concursurile de tehnică și știință care nu sunt încadrate ca olimpiade.

„Avem datoria morală să facem toate eforturile să recunoaștem și să motivăm elevii cu rezultate deosebite, la orice nivel. Îi felicit pe colegii mei consilieri locali pentru această propunere și sper să fie adoptată și pusă în aplicare foarte rapid. Recompensarea excelenței este importantă pentru acești copii deosebiți, pentru părinții și profesorii lor. Ei promovează România ca adevărați ambasadori”, a transmis șeful PNL Sector 1.

PSD: „Vom forța Primăria să înceapă să lucreze pentru cetățeni”

Grupul consilierilor locali PSD Sector 1 a anunțat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, miercuri, de la orele 10.00, alături de consilierii PNL ai primăriei. 

Consilierii PSD propun majorarea burselor sociale, de merit şi de studiu pentru elevi, cu 30%, dar și „acordarea unei sume de 1.000 lei, la începutul anului școlar, pentru elevii care au cea mai mare nevoie de sprijin”, susținând că „nepăsarea și lipsa de inițiativă a primarului Clotilde Armand nu pot bloca la nesfârșit  Primăria Sectorului 1”. 

„Ne-am obișnuit ca Armand să absenteze, dar facem un apel către consilierii locali USR și PMP să participe la această ședință și să voteze proiectul de majorare a burselor. Nu puteți rămâne impasibili, nu vă puteți nesocoti mandatul primit de la cetățeni”, a mai transmis PSD Sector 1. 

Florin Manole, președintele PSD Sector 1 a transmis că membrii Consiliului Local vor prelua inițiativa în Consiliul Local Sector 1 și vor convoca ședințe extraordinare „pe fiecare temă importantă”. „Vom veni cu proiecte concrete precum acesta și vom forța Primăria să înceapă să lucreze pentru cetățeni”, a mai susținut liderul social-democrat. 

Scandal în Primăria Sectorului 1

Primarul Sectorului, Clotilde Armand, și consilierii locali din PNL s-au acuzat reciproc de blocarea proiectelor din primărie. Mai mult, liderii locali au dus scandalul în instanță. 

Primarul de la USR a precizat că va depune plângere penală pe numele mai multor liberali, inclusiv ministrul Sebastian Burduja. Ministrul a reacţionat, într-un răspuns pentru „Adevărul” subliniind că Armand este „crizatoarea perfectă”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite