Scandalul de la Sectorul 1 ajunge în etapa plângerilor penale. Armand dă în judecată mai mulţi liberali, iar PNL pe ea. Burduja: E crizatoarea perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cotilde Armand FOTO Inquam Photos / George Călin
Cotilde Armand FOTO Inquam Photos / George Călin

Scandalul Clotilde Armand - PNL continuă la Sectorul 1. Primarul de la USR a precizat că va depune plângere penală pe numele mai multor liberali, inclusiv ministrul Sebastian Burduja. La rândul lor, cei din PNL ameninţă cu plângeri penale. Şi ministrul Burduja a reacţionat, într-un răspuns pentru „Adevărul” subliniid că Armand este „crizatoarea perfectă”

„Ministrul Cercetării şi al Digitalizării şi şeful PNL Sector 1 şi-a trimis apropiaţii să facă presiuni asupra funcţionarilor din cadrul direcţiei de urbanism şi împotriva Arhitectului Şef al Primăriei Sectorului 1 Liberalii şi-au trimis oamenii de încredere la ultima şedinţă a consiliului local, au hărţuit şi ameninţat public funcţionarii de la Urbanism, Juridic şi Secretariat General din cadrul Primăriei Sectorului 1 (Acest departament a fost reorganizat în întregime de mine la începutul mandatului şi funcţionează impecabil. Nu mai merge cu combinaţiile unor dezvoltatori imobiliari care cumpărau bunăvoinţa funcţionarilor. Oprim orice şantier ilegal şi orice construcţie fără autorizaţie). Sunt aceleaşi personaje cărora PNL Sector 1 le-a găsit sinecuri în companiile Primăriei Sectorului 3, după negocieri cu Robert Negoiţă, finul Gabrielei Firea”, a precizat Clotilde Armand, într-un mesaj pe Facebook. De asemenea, edilul de la Sectorul 1 a dat mai multor persoane care ar fi avut „derapaje şi insulte” la şedinţa de vineri de Consiliu Local. 

Imediat a venit şi reacţia PNL Sector 1. „Ştim cine o “consiliază” pe primarul-scandal de la sectorul 1, aşa ca nu ne miră nici incompetenţa, nici lipsa de creativitate. Într-un nou acces de isterie, pentru ca nu poate explica ilegalităţile ei flagrante din primărie, constatate inclusiv de Curtea de Conturi, primarul-scandal aruncă din nou cu jigniri, minciuni şi plângeri penale. Foarte bine, urmează noi plângeri penale si din partea noastra. Si câteva pe defăimare, ca sa înţeleagă ca in Romania nu poate sa îşi permită orice. Există consecinţe şi se face întotdeauna dreptate, nu după cine urlă mai tare, ci după cine respectă legea”, se araă în postarea liberalilor. 

Contactat de „Adevărul” pentru o reacţie privind anunţul lui Armand, Sebastian Burduja a precizat că actualul edil caută doar scandal. „Primarul sectorului 1 este crizatoarea perfectă. Scandal permanent, acuzaţii mincinoase, jigniri şi atacuri penibile. Toate acestea nu pot ascunde incompetenţa evidentă şi ilegalităţile grave din primăria sectorului 1, constatate inclusiv de Curtea de Conturi a României. Nicio plângere penală, oricât de absurdă ar fi, nu poate ascunde sub preş realitatea tragică a sectorului 1: mizerie, nepricepere, încălcarea flagrantă a legii. Victimele sunt cetăţenii sectorului 1, care s-au săturat până peste cap de circul permanent. Să vorbeşti de plângeri penale pentru că cineva nu îţi girează ilegalităţile şi proiectele faraonice înseamnă să nu ai simţul ridicolului”, afirmă ministrul Cercetării şi Digitalizării.

Burduja a punctat că PNL regretă că a susţinut-o în 2020 şi a avertizat-o că ea ar putea să intre sub incidenţa Codului Penal, prin demersul făcut:

„Ne cerem încă o dată scuze cetăţenilor sectorului 1 pentru că în campania din 2020 am acceptat susţinerea unui asemenea candidat complet nepregătit pentru ocuparea unei funcţii publice. Suntem la fel de dezamăgiţi precum sunt şi ei. Ne-am fi dorit să lăudăm rezultatele bune, aşa cum le vedem în sectoarele 2 şi 6, de exemplu. Garanţia noastră este că o asemenea eroare nu se va mai întâmpla vreodată, iar aceşti ani irosiţi în isterie generală vor rămâne doar o tristă amintire pentru sectorul 1. 

În final, îi reamintesc doamnei primar că există în Codul Penal o prevedere simplă şi clară, pe întelesul ei: „Art. 268 Inducerea în eroare a organelor judiciare

(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani.” Astfel, vom face ceea ce am făcut de fiecare dată: vom apăra interesul cetăţenilor şi vom fi de partea legii, care nu ţine cont de cine urlă mai tare”, a conchis Sebastian Burduja.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite