Percheziții în București și Ilfov într-un dosar de trafic de minori și proxenetism

0
Publicat:

13 percheziții au avut loc marți în București și Ilfov într-un dosar privind constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism în formă continuată, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Percheziții în București și Ilfov / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Percheziții în București și Ilfov / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„În fapt, în perioada 2020 – februarie 2023, s-ar fi constituit și ar fi activat un grup infracțional organizat, al cărui membri ar fi recrutat și determinat la practicarea prostituției, pe teritoriul României, dar și în străinătate (Belgia, Suedia, Cipru și Austria, Olanda), a peste zece persoane vătămate, cărora le-ar fi asigurat, în mod constant, transportul, cazarea și protecția, modalitate în care ar fi obținut peste 250.000 de euro”, mai transmite sursa citată.

De asemenea, din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2020, una dintre persoanele bănuite, o femeie în vârstă de 36 de ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanelor vătămate, ar fi recrutat doi minori în vederea exploatării sexuale a acestora.

În urma perchezițiilor au fost au fost identificate și ridicate mai multe bunuri și înscrisuri de interes în cauză, iar 13 persoane au fost reținute.

„În baza probatoriului administrat, față de 7 persoane, o femeie și șase bărbați, a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților cu propunerea de arestare preventivă, precum și arestarea în lipsă a trei bănuiți ce se sustrag urmăririi penale. Totodată, față de o altă persoană a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar”, mai transmite sursa citată.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale Sector 5, sub supravegherea procurorului din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism în vederea administrării întregului material probator.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite