Parcul Liniei din Sectorul 6 va fi deschis, de 1 Iunie, cu spectacole de teatru şi mascote

0
Publicat:

Parcul Liniei va fi deschis, de 1 Iunie, cu spectacole de teatru şi mascote, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6 transmis, marţi, Agerpres. 

FOTO: Primaria Sectorului 6
FOTO: Primaria Sectorului 6

Autoritatea locală va sărbători Ziua Copilului, de joi până duminică, în mai multe zone, cu spectacole de teatru, numere de magie, dans şi ateliere tematice.

Joi, pe bulevardul Drumul Taberei, de la strada Braşov şi până în dreptul staţiei de metrou Romancierilor, maşinile vor fi oprite pe ambele sensuri. Între orele 10,00 - 18,00 este programată Parada Micilor Biciclişti.

În paralel, la scena amplasată în parc vor fi spectacole de teatru, de muzică şi dans. Pe lacul din parc, pe tot parcursul zilei, Primăria Sectorului 6 le pune la dispoziţie gratuit tuturor copiilor însoţiţi de părinţi plimbări de 30 de minute cu hidrobicicletele.

Tot pe 1 iunie, în Parcul Crângaşi, precum şi pe strada Răsadniţei nr. 59 vor avea loc „o mulţime activităţi inedite”.

Distracţia va continua vineri, sâmbătă şi duminică, cu spectacole de teatru pentru copii în Parcul Drumul Taberei.

În Parcul Liniei, vineri, pasionaţii de maşini se vor putea bucura de o expoziţie în cadrul căreia Ferarri Mondial, Maseratti Biturbo, Alfa Romeo Spider, Fiat Campagnola şi alte opt vehicule istorice vor fi expuse pe o platformă vizavi de intrarea în parc. Expoziţia va putea fi vizitată gratuit, între orele 10,30 - 13,30.

Întregul program din această perioadă poate fi consultat pe https://www.primarie6.ro/.Faza 1 a singurului parc liniar din Bucureşti se întinde pe o suprafaţă de 45.000 de metri pătraţi şi a fost gândită ca o zonă de promenadă.

Include pistă de biciclete pe o lungime de 1,1 kilometri, două terenuri de baschet construite la standardele Federaţiei Internaţionale de Baschet, cu gradene pentru spectatori, cel mare mare skatepark din sector, fântână drydeck, dar şi un loc de joacă generos de aproape 2.000 de metri pătraţi, ce cuprinde echipamente pentru copiii între 1 şi 14 ani.

De asemenea, în Parcul Liniei, vizitatorii se vor putea odihni în cele 18 fotolii tip puf şi zece hamace, ce vor fi amplasate în diverse zone. Sunt 104 bănci, 53 de coşuri de gunoi, cinci cişmele cu apă potabilă.

Calea ferată a fost încadrată peisagistic şi acoperită cu un punte de lemn, pe o suprafaţă de 1.850 de metri pătraţi. În Parcul Liniei, Faza 1, au fost plantaţi 1.807 arbori şi arbuşti şi 3.022 de flori.

Lucrările la Faza 2, cuprinsă între Gara Cotroceni şi bulevardul Doina Cornea, vor începe luna viitoare şi vor fi gata până la finele anului. Întregul teren de 16.110 de metri pătraţi a fost curăţat.

Vor fi amenajate: o pistă de biciclete cu o lungime de 585 metri, ce o va continua pe cea de la Faza 1, pistă de pumptrack, fântână drydeck, loc de joacă, zonă specială pentru activităţi sportive în aer liber: bare pentru tracţiuni, bare cu inele, scări de căţărare, perete de căţărare cu frânghie, obstacole în serie, box. Vor mai fi amplasate: rastel de biciclete, pergole, hamace, dar şi cinci foişoare smart, dotate cu wi-fi, unde se va putea lucra în aer liber.Pe o bucată de 5.000 de metri pătraţi vor fi amenajate doar alei încadrate de spaţiu verde.

Lucrările la Faza 3, între Lujerului şi Valea Cascadelor, vor începe anul viitor, dacă CFR rezolvă problemele de proprietate a unei linii ferate deţinute de un privat. Primăria Sectorului 6 a finalizat studiul de fezabilitate şi va scoate anul acesta la licitaţie procedura de proiectare şi execuţie. Faza 3 va avea 80.000 de metri pătraţi.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite