Două parcuri complet noi în București în 2023. Se modernizează și alte parcuri vechi FOTO
0Parcul "Liniei", primul parc liniar din București, aflat în Sectorul 6 și parcul "Tudor Arghezi", aflat în Sectorul 4, sunt cele două parcuri noi ale Capitalei.
Anul 2023 se anunță anul parcurilor pentru București. În acest moment sunt în construcție două parcuri noi, "Liniei" și "Tudor Arghezi", dar se modernizează și mai multe parcuri vechi.
Parcul "Liniei" se va întinde pe fosta cale ferată de pe strada Liniei, abandonată de 20 de ani, ce deservea mai multe fabrici, și terenul adiacent, pe o lățime de 400 de metri.
Primul tronson, din primul parc din Militari unde au început lucrările pe 2 mai 2022, va fi gata pe 1 mai.
"Faza I are 4 ha, de la Cora Lujerului până la Gara Cotroceni. Faza II este de la Gara Cotroceni până la Bd. Doina Cornea, va avea o suprafață de 2,5 ha și vom începe lucrările în mai.
Am securizat faza III până la Valea Cascadelor, acum avem dreptul să folosim terenul și să facem lucrările, l-am închiriat. Faza III este mai mare, studiul de fezabilitate va fi aprobat în ianuarie, o să începem proiectarea și o să ne apucăm de lucrări tot în 2023. În final, vom avea un parc cu o lungime de 4 km care va duce de la Valea Cascadelor până la Bd. Doina Cornea, la Cotroceni. Este și un proiect de regenerare urbană acesta. Termenul de finalizare pentru tot parcul este cel puțin 1 an și jumătate”, a declarat primarul Ciprian Ciucu pentru HotNews.ro.
Acesta va include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spațiu pentru câini, fântână dry-deck, hamace, fotolii tip puf. Pe șina de tren se va pune un deck de lemn.
Parcul "Tudor Arghezi" se află pe bd. Metalurgiei, vizavi de cimitir, într-o zonă unde în ultimii 10 ani s-a construit mult și haotic, fără spații verzi, trotuare, școli.
Lucrările au început în februarie 2022 și durează 18 luni, după cum a anunțat primarul Daniel Băluță.
„Parcul Tudor Arghezi este un obiectiv drag nouă tuturor și abia așteptăm să ne bucurăm de el. Pe acest teren însă se află un stâlp de înaltă tensiune care trebuie neapărat înlăturat.Din fericire, specialiștii au găsit o soluție rapidă și nu foarte costisitoare care ne va permite să înlăturăm liniile de înaltă tensiune de pe aria noului nostru loc de relaxare”, a scris Băluță pe pagina de Facebook.
În modernizare se va afla parcul "Carol", monument istoric, parcurile "Plumbuita" și "Național", urmând a fi consolidate și malurile Lacului Herăstrău.