Oprescu pregăteşte recepţia bulevardului Uranus, deşi o parte din stradă a fost declarată ilegală de instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiul s-a oprit câteva clipe în timpul probelor FOTO PMB
Tramvaiul s-a oprit câteva clipe în timpul probelor FOTO PMB

Lucrările de pe bulevardul Uranus sunt aproape gata, iar vineri au fost făcute primele probe cu tramvaiul pe tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan. Primarul general Sorin Oprescu s-a aflat în tramvaiul cu care au fost făcute testările şi care s-a oprit pentru câteva clipe din pricina unui material lipit de şine. Evenimentul are loc la nici trei zile după ce Tribunalul Bucureşti a decis că o parte din bulevard este ilegal.

Prima etapă a lucrărilor Diametralei Buzeşti- Berzei- Uranus se apropie de final şi, cel mai probabil, până la sfârşitul lunii ianuarie tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan va fi deschis circulaţiei.

Vineri, au fost făcute şi primele probe de circulaţie pentru tramvaiele care vor avea traseul pe noua arteră. „Am promis că voi realiza acest proiect  şi m-am ţinut de cuvânt. Singurul lucru care mă interesează acum este ca cetăţenii Bucureştiului să beneficieze de această lucrare“, a declarat Oprescu. Totodată, acesta a spus că bucureştenii se vor convinge de utilitatea drumului şi „vor putea să aprecieze descongestionarea traficului din această zonă“.

Tramvaiul s-a oprit în timpul probelor

În timp ce erau făcute probele, tramvaiul s-a oprit, în pantă, preţ de câteva clipe, dar reprezentanţii municipalităţii au explicat, pentru Adevărul, că a fost vorba despre un incident minor. „Liniile de tramvai sunt noi, iar pe acestea au mai rămas mastic, un material folosit pentru şine“, au precizat aceştia.

Noul bulevard are două benzi pe sens, linia de tramvai se află pe mijloc, iar pe porţiunea cuprinsă între bulevardul Ştirbei Vodă şi Calea Griviţei există o pistă pentru biciclete pe carosabil, pe partea dreaptă, pe sensul către Piaţa Victoriei.

În acest moment, pe tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan lucrările au ajuns pe ultima sută de metri, după cum a declarat, pentru Adevărul, Ion Dedu, directorul executiv al Direcţiei Transporturi din Primăria Capitalei. “Mai este de lucrat la semaforizare şi la marcajele rutiere. Se poate vorbi despre faptul că până la sfârşitul lunii lucrările vor fi gata, însă depinde de o comisie care va trebui să ateste lucrările. De comisie depinde totul”, a spus în urmă cu trei zile Dedu.

Proiectul Diametralei Berzei - Buzeşti - Uranus are trei etape, iar prima, cea care este aproape gata, vizează tronsonul dintre Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan, în timp ce a doua cuprinde zona dintre Vasile Pârvan şi Piaţa George Coşbuc. Cea de-a treia etapă cuprinde tronsonul Piaţa George Coşbuc şi Gara Progresul.

Oprescu face recepţia unui bulevard ilegal

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan va fi, cel mai probabil, inaugurat la sfârşitul acestei luni. Problema este că, Tribunalul Bucureşti a decis, prin sentinţa din 6 ianuarie 2014, că o bucată din acest tronson, mai exact cea cuprinsă între Dinicu Golescu şi Calea Griviţei, este ilegală. Decizia instanţei, de suspendare a autorizaţiei de construcţie pentru această bucată din bulevard, nu este însă definitivă. 

Chiar şi-aşa, reprezentanţii municipalităţii susţin că recepţia lucrărilor poate fi făcută.

„În conformitate cu art 37 alin 2 din legea 50/1991 privind regimul de autorizare a lucrărilor, recepţia se face la terminarea lucrărilor. Recepţia este o operaţiune care nu este cuprinsă în autorizaţia de construire, ci constată dacă s-au efectuat toate operaţiunile prevăzute în autorizaţie. Având în vedere faptul că lucrările prevăzute în cele două autorizaţii suspendate au fost efectuate în totalitate, sentinţa privind suspendarea celor două autorizaţii nu împiedică realizarea recepţiei lucrărilor, acesta fiind o operaţiune distinctă faţă de cuprinsul şi conţinutul autorizaţiei“, a explicat Primăria Capitalei într-o informare de presă.

Reprezentanţii Primăriei Generale susţin că hotărârea instanţei va fi atacată cu recurs.

Mai puteţi citi:

Oprescu, prins din nou pe stângul: Tribunalul Bucureşti a decis suspendarea deciziei prin care s-a construit Şoseaua Berzei-Buzeşti

O nouă sentinţă confirmă că Bulevardul Berzei-Buzeşti a fost construit în mod incorect şi anulează decizia prin care s-a construite Şoseaua Buzeşti-Berzei, tronsonul dintre Dinicu Golescu şi Griviţei.

Nicuşor Dan, despre demolările din zona Berzei - Buzeşti: Sorin Oprescu ar trebui să fie astăzi în închisoare

Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a declarat, vineri, că primarul general Sorin Oprescu, alături de alţi doi oameni din conducerea Primăriei, ar trebui să „fie în închisoare“, după ce au demolate „ilegal“ 90 de case din zona Berzei- Buzeşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite