Numărul abonamentelor STB a crescut cu 16% în acest an

0
Publicat:

Viceprimarul Capitalei a transmis că tot mai mulți locuitori ai Bucureștiului aleg să circule cu mijloacele de transport public și că numărul abonamentelor STB a crescut cu 16% în acest an.

Tot mai mulți bucureșteni aleg mijloacele de transport în comun - Foto Arhiva
Tot mai mulți bucureșteni aleg mijloacele de transport în comun - Foto Arhiva

Stelian Bujduveanu a anunțat că în primele nouă luni ale anului s-au vândut  1.767.369 abonamente, potrivit Agerpres. 

Astfel, numărul abonaţilor STB a crescut cu 251.688 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând o creştere de 16,61%. 

O veste şi mai bună legată de cifrele STB, în primele 9 luni ale anului, este legată de scăderea numărului de amenzi date pentru neplata călătoriei. Digitalizarea plăţilor şi noile funcţionalităţi din aplicaţiile STB (InfoTB şi YouthTB) au dat rezultate şi gradul de conformare a crescut. Veniturile din activităţile de control au scăzut cu 26,40%, fiind aplicate astfel mai puţine amenzi călătorilor”, a scris acesta pe Facebook. 

În primele cinci ale anului, au fost vândute peste un milion de abonamente STB, transmitea viceprimarul în luna iulie. Totodată, până în luna iunie 2022, STB înregistra 14 milioane de călătorii, iar anul acesta în acelaşi interval numărul lor se ridica la 17.657.284. 

De altfel, încasările obţinute din activitatea de control, în primele cinci luni ale anului, au scăzut cu 14,82% (s-au diminuat cu 380.400 de lei) faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit sursei citate. 

Lucrările pe podul Grant dau bătăi de cap șoferilor, iar traficul este blocat în zonă. De la mijlocul lui octombrie, de când traficul a fost închis pe un sens de circulație, toate străzile din zonă sunt blocate la orele de vârf, așa că unii șoferi renunță la mașină și folosesc mijloacele de transport în comun. 

Se estimează că lucrările la podul Grant vor fi terminate în martie, anul viitor. Până atunci, mijloacele de transport din zonă vor fi folosite la capacitate maximă. 

În ultima vreme, în București au apărut tot mai multe benzi dedicate transportului public. Mai mult decât atât Societatea de Transport București a anunțat că în prima jumătate a lui decembrie vor intra pe traseu primele 20 de autobuze electrice, pe trasee ale axei Nord - Est a Capitalei. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite