De ce nu a fost închisă astă vară circulația de pe Podul Grant

0
Publicat:

Lucrările la Podul Grant vor fi finalizate în luna martie a anului viitor, a anunțat primarul Nicușor Dan. Traficul în zonă este îngreunat în acest moment deoarece circulația în zonă este restricționată.

Zona din jurul Podului Grant, ieri dimineața - Foto Facebook
Zona din jurul Podului Grant, ieri dimineața - Foto Facebook

O mulțime de reacții a apărut pe rețelele de socializare, ieri, după ce zona din jurul Podului Grant a devenit roșie pe aplicațiile de trafic online. Unii utilizatori anunțau că au mers 10 km în două ore. Inclusiv Primarul Sectorului 6 s-a plâns că „sectorul este blocat” după închiderea podului. Nici astăzi nu s-a circulat mult mai bine, zona a rămas aglomerată.

Nicuşor Dan a răspuns întrebărilor legate de lucrările la Podul Grant și a explicat de ce nu au fost realizate pe timp de vară, când circulația nu ar fi fost atât de afectată. 

"Acolo a fost o condiţionare pentru a lucra vara, a fost o condiţionare dată de CFR, pentru că pe anumite tronsoane trebuie să opreşti curentul electric ca să funcţionezi. Pe perioada verii trenurile circulă de la o oră foarte devreme până la o oră foarte târzie şi atunci ar fi fost ineficient să opreşti pentru câteva ore numai, şi ăsta a fost motivul. Noi am lucrat în vară, dar am lucrat pe bretelele care nu erau conexate cu problema de linii de tren, linii de curent pentru tren. Azi s-a circulat mult mai bine decât ieri pentru că am avut o şedinţă şi cu Poliţia naţională şi cu poliţia noastră locală şi cu poliţiile locale de la sectoarele 1 şi 6 şi astăzi s-a circulat mai bine decât ieri şi îmbunătăţim, adică vedem care sunt intersecţiile de conflict şi cu poliţie rutieră sau locală încercam să fluidizăm", a explicat edilul.   

Primarul general estimează că lucrările vor fi terminate în luna martie, dacă se va lucra de două benzi în același timp. 

"Dacă lucrăm pe două benzi, aşa cum am pornit, constructorul promite luna martie. Dacă nu o să reuşim să lucrăm cu condiţiile astea de trafic şi va trebui să lucrăm o bandă, să permitem circulaţia pe o bandă şi după aceea pe cealaltă bandă, asta poate să dureze 10-11 luni. Eu sper să reglăm din dirijarea de către poliţia locală, să reglăm traficul, care să fie puţin mai rău decât normal, dar să fie cât de cât rezonabil, astfel încât să terminăm în martie", a subliniat primarul Capitalei. 

Podul Grant a mai fost în consolidare în 2019, dar în 2020 lucrările au fost întrerupte, după ce au fost realizate în proporție de 30%, potrivit Primăriei Sectorului 6.  

Cei care vin din zona Lujerului, pot ocoli pe podul Ciurel, pe străzile din jurul Căii Crângași sau pe breteaua de lângă urcarea pe pod. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite