Modul inedit în care va combate un oraș de lângă București deșeurile și construcțiile ilegale VIDEO

0
Publicat:

Orașul de lângă Capitală, Popești-Leordeni, va combate infracțiunile de la nivel local cu ajutorul a două drone „cu goarnă”, cumpărate din bani europeni nerambursabili.

Două drone, ce costă în jur de 120.000 de lei bucata, vor fi folosite de orașul Popești-Leordeni, din Ilfov, potrivit publicației Buletin de București. Acestea au fost cumpărate cu ajutorul  fondurilor europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Popești-Leordeni intră odată cu livrarea acestor echipamente pe lista celor mai dotate orașe din țară privind instrumentele de apărare și combatere a infracțiunilor la nivel local. Acestea vor survola orașul zilnic în căutarea și identificarea celor care au umplut orașul de gunoaie!”, a subliniat primarul localității, Petre Iacob. 

Drone Popești- Leordeni - captura video
Drone Popești- Leordeni - captura video

Acesta a postat un videoclip în care sunt prezentate cele două drone. 

Nu înainte de a vă invita să le vedeți în clipul atașat, atrag încă o dată atenția celor certați cu legea, că șansele să evite amenzi maxime și confiscarea mașinilor devin minime dacă vor fi prinși aruncând deșeuri ilegal. Și vor fi prinși!”, a transmis edilul. 

Dronele pot fi utilizate și pentru realizarea unor hărți actualizate, dar și la identificarea anexelor gospodărești, piscinelor și a altor construcții nedeclarate la oficiul de taxe și impozite.

Echipamentele pot fi pilotate doar de persoane instruite special și au o autonomie de câteva ore. Dronele pot zbura până la opt kilometri distanță și pot fi folosite și noaptea, conform primarului.

Dronei i se poate atașa și o goarnă foarte puternică ( accesorii pe care le avem) având posibilitatea de a comunica cu persoanele vizate și a le da indicații audio astfel încât să înțeleagă că nu au unde să se ascundă până la sosirea echipajului de poliție”, a adăugat primarul orașului Popești-Leordeni. 

În orașul de lângă Capitală trăiesc, potrivit ultimului recensământ din 2021, peste 53.000 de cetățeni. 

Potrivit articolului 62 al legii nr.17 din 6 ianuarie 2023, amenzile pentru aruncarea ilegală de deșeuri sunt între 5.000 lei la 15.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 40.000 lei la 60.000 lei, pentru persoanele juridice, 

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite